Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 13. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: mti

A polgármesterek fizetésének emeléséről is dönt a parlament

A polgármesterek fizetésének emeléséről is dönt a parlament

Az Országgyűlés várhatóan ma tartja idei utolsó ülésnapját, amelyen három hétfőn beterjesztett előterjesztést is elfogadhatnak kivételes sürgős eljárásban, a képviselők emelhetik például minden polgármester díjazását.

Az ülésnap 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a településkép védelméről, valamint a közteherviselésről szóló törvények módosításáról szóló javaslatok összevont vitáját folytathatják le kivételes eljárásban.

A Ház utána kizárólag szavazni fog, összesen huszonkét indítványról dönt. Ekkor fogadhatják el a belügyminiszternek a polgármesterek díjazásának emeléséről szóló javaslatát, továbbá határozhatnak a Kúria, az OBH és az ügyészség tavalyi beszámolóiról, két gyermekvédelmi indítványról, valamint a keresztényüldözés és a közel-keleti, afrikai népirtás elítéléséről és az üldözöttek támogatásáról szóló határozati javaslatról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.