Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 04. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Beled Városi Önkormányzat

A Pünkösdi Fesztiválról és az útfelújításokról is tárgyaltak Beledben

A Pünkösdi Fesztiválról és az útfelújításokról is tárgyaltak Beledben

Beled Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 24-i testületi ülésének rendelete és határozatai

Első napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület a Vidanet kábeltévé szolgáltató tevékenységéről szóló tájékoztatót. A cég ügyvezetője részletes tájékoztatást adott a szolgáltatási területekről, és azokról a fejlesztési elképzelésekről, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a szolgáltató az egyre éleződő piaci versenyben meg tudjon felelni az ügyfelek igényeinek. A képviselő-testület egyöntetűen kifogásolta, hogy változatlan díjtételek mellett csökkent az igénybe vehető TV csatornák száma, így tulajdonképpen „burkolt áremelés” történt. A cégvezető válaszában a szükséges műszaki fejlesztésekkel és a digitális sugárzásra való áttéréssel adott magyarázatot a felvetett kérdésre. Összességében az ügyvezető igyekezett minden problémára megnyugtató választ adni, és ígéretet tett arra, hogy a felmerült hibákat a lehető legrövidebb időn belül kijavítják, mert a szolgáltatónak is az az érdeke, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek az általuk nyújtott szolgáltatással.

Második napirendi pont keretében fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót. Ennek értelmében az önkormányzati hivatal és intézményei együttes költségvetését 807.051e Ft bevétellel, 721.343e Ft kiadással, és 85.708e Ft módosított pénzmaradvánnyal fogadta el. Mindez ésszerű és megalapozott gazdálkodást tükröz, amely a jövőt illetően mindenképpen biztató.

Következő napirendi pontban a közterület használati díjtételeket módosította a testület, nevezetesen a kerékpáros pihenő bérbevétele esetén (rendezvény céljára) 30.000 Ft/alkalom + rezsiköltség összegű bérleti díjat határozott meg.

Negyedik napirendi pontban a napköziotthonos óvoda fenntartására és működtetésére vonatkozó köznevelési szerződést fogadta el a testület. A szerződésben résztvevő Beled, Edve és Vásárosfalu települések önkormányzatai megállapodtak abban, hogy Beled városa biztosítja Edve és Vásárosfalu községekből beszállított óvodás gyermekek ellátását, gondozását. Az ellátáshoz szükséges napi étkeztetést a szülők külön rendeletben meghatározott térítési díj ellenében vehetik igénybe, ugyanakkor a rezsiköltségek finanszírozásáért a központi költségvetésben meghatározott előirányzaton felül az érintett önkormányzatoknak további költséget nem kell vállalnia. A gyermekek utaztatását az érintett önkormányzatok saját maguk látják el a falugondnoki busszal.

Ezt követően az önkormányzat 2013. évi közbeszerzési tervét fogadta el a testület. A közbeszerzési terv rögzíti a nemzeti eljárásrendbe tartozó közbeszerzéseket, az értékhatárokat, és a közbeszerzés tárgyának tervezett időpontját.

Hatodik napirendi pontban az idei Pünkösdi Fesztivál és Vásár programját véglegesítette a testület, és egyúttal elfogadta a rendezvény lebonyolítását végző vállalkozóval kötött megállapodást. Ebben a rendezvény lebonyolításának feltételeit határozta meg a testület, és a megbízási díjat 1.700.000 Ft + ÁFA összegben állapította meg.

Döntést igénylő ügyek között először a Művelődési Házba hangosító berendezéshez szükséges kiegészítők vásárlásának elutasításáról döntött a testület. A rendelkezésre álló információkat nem tartotta kielégítőnek ahhoz, hogy megnyugtató módon a vásárlást támogassa.
A következőkben a napköziotthonos óvoda „B” épületének felújítására és fűtéskorszerűsítésére benyújtandó pályázatról döntött a testület. Az előzetes számítások alapján a felújítás tervezett összköltsége bruttó 45.820.
Következő döntést igénylő ügyként a Dél-Rábaközi Önkormányzatok Térségfejlesztési Társulásának megszüntetéséről szóló megállapodást fogadta el a testület a korábban ellátott feladatok megszűnése miatt.
Negyedik döntést igénylő ügy keretében határozott a testület a Betonáru területén található 1 db betonkeverő tárolás céljából történő bérbevételéről 20.000 Ft/hó bérleti díj ellenében.

Ugyancsak döntést igénylő ügyek között határozta meg a testület az idei évben – versenyeztetés útján - tervezett útfelújításokat. A korábbi évekhez hasonlóan az idén a Rákóczi utca bevezető szakasza az Árpád kertig, a Bartók Béla utca, továbbá az Ifjúság utca felújítása között kell választani a testületnek a beérkezett lakossági igények időbeli figyelembevételével. A pályázat kiírása a közeli napokban megtörténik.
Végül az Egyesített Szociális Központ Alapító Okiratának, Szakmai Programjának, tovább Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról döntött a testület. A módosításra a Csornai Járáshoz tartozó hat település csatlakozása miatt van szükség.

Címkék: önkormányzat, beled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.