Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2021. Március 09. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Rábaköz tűzoltóinak is sok munkájuk volt a múlt héten

A Rábaköz tűzoltóinak is sok munkájuk volt a múlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg.

Egy családi házzal egybeépített, húsz négyzetméteres kazánház gyulladt ki hétfőn délelőtt Hövejen a Dózsa György utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat, a tűz nem terjedt át a többi épületrészre. Az eset során nem sérült meg senki. A ház lakója rokonokhoz költözött.

Kedden este összeütközött három személyautó a 82-es főúton, Győrújbarát és Nyúl között. A balesethez a győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.

Melléképületben elhelyezett villanyóraszekrény égett szerdán este Mórichidán a Fő utcában. A csornai hivatásos és a téti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik porraloltóval fékezték meg a tüzet, majd visszahűtötték egy vízsugárral az izzó falszakaszt. A tűz másra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Letért az úttestről és oldalára borult egy személygépkocsi Fertőszentmiklós térségében, a Röjtökmuzsaj felé vezető úton csütörtökön reggel. A balesethez a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az autó sofőrjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

Hétszáz köbméternyi szemét gyulladt meg pénteken délelőtt Győr külterületén egy szeméttelepen. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, tizenöt tűzoltó jármű és több mint ötven tűzoltó kezdte meg a lángok oltását, munkájukat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A győri, pannonhalmi, csornai, mosonmagyaróvári, lébényi hivatásos tűzoltók mellett Kisbérről, Pápáról és Komáromból is érkeztek egységek, akik több irányból közös erővel oltották a lángokat. A munkát helyszínen lévő erőgépek is segítették. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, egészségre káros értéket nem mértek a tűz környezetében. A tűz oltása egész éjszaka folytatódott, a hivatásos tűzoltók mellett, önkéntes tűzoltó egyesületek is részt vettek a lángok megfékezésében. Az egységek szombaton a kora reggeli órákra végeztek az utómunkálatokkal is.

Kigyulladt egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület Szilban az Árpád utcában szombaton délután. A tűzesethez a csornai hivatásos és a szili önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Meggyulladt a száraz fű vasárnap délután Győrben a Külső-Bácsai úton. A város hivatásos tűzoltói fékezték meg a kétezer négyzetméteren égő lángokat. Később a győri hivatásos és a kunszigeti önkéntes tűzoltókat Győrladamér külterületére a Mosoni-Duna partjára riasztották, ahol mintegy ötven négyzetméteren kapott lángra a sás és a száraz fű.

Címkék: baleset, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 18:45, szombat | Helyi

Megjelent egy kormányrendelet a csornai tanuszoda megvalósításáról

Már a kivitelezőt is kiválasztották.

2021. Május 07. 16:00, péntek | Helyi

Több mint két éve tűnt el ez a férfi

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Győr-Moson-Sopron megyeiek segítségét is kérik az eltűnt személy felkutatásához.

2021. Május 07. 13:00, péntek | Helyi

Meghosszabbították a tűzoltó alkotói pályázat beadási határidejét

Óvodások és iskolások rajzait, kézműves alkotásait és történeteit várják.

2021. Május 07. 09:00, péntek | Helyi

Volt élettársát és annak apját szúrta meg Rábacsanakon egy csornai férfi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt folytat büntetőeljárást az elkövetővel szemben