Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2021. Augusztus 03. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Rábaközben is taroltak a hétvégi viharok

A Rábaközben is taroltak a hétvégi viharok

Több mint ötven beavatkozáshoz riasztották a megye tűzoltóit a vihar miatt.

Végigsöpört a hőséget lezáró vihar a hétvégén megyénkben is, kidőlt fákat, leszakított ágakat, megrongált tetőket, villám sújtotta kéményt hagyva maga után. A kárfelszámolásban a hivatásos tűzoltók mellett részt vettek az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai is.

A szombat hajnalban erős széllel és hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal érkezett vihar miatt Mosonmagyaróváron huszonkét helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra a károk felszámolásában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók öt helyszínen lehasadt faágak eltávolítását, fakivágást, tizenhat helyszínen a csapadékvíz eltávolítását végezték, az egyik helyszínen pedig egy fémszerkezetes faház rögzítésére volt szükség az erős szél miatt.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel főképp az erős szél okozott károkat az épületek tetőszerkezetének megrongálásával, valamint a lehasadt faágakkal. Augusztus 01-jén összesen huszonkilenc helyszínen avatkoztak be a tűzoltók a viharkárok felszámolása érdekében – öt helyszínen csapadékvíz, tizenhat helyszínen lehasadt faág, kidőlt fa eltávolítását végezték, épületkár, tetőszerkezet megrongálódás miatt pedig hat helyszínen volt szükség a tűzoltók segítségére megyénkben.

Egy iváni családi háznál villámcsapás miatt megégtek a falban a villamos vezetékek, az épületben azonban tűz nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. Sopronban, a Felsőbüki Nagy Pál utcában egy, a csapadékvízben elakadt személyautót segítettek kézi erővel kitolni a helyi hivatásos tűzoltók.

Vasárnap Fertőhomok, Hegykő, Fertőd, Sarród, Kapuvár, Darnózseli, Kunsziget, Rajka, Győrújbarát, Sopron településeken vált szükségessé a tűzoltói beavatkozás a viharkárok miatt, melyek felszámolásában kilenc gépjárművel összesen negyvennégy - kapuvári, csornai, soproni, sopronkövesdi, győri, mosonmagyaróvári és répcelaki - hivatásos tűzoltó mellett a hegykői, iváni, sarródi, kunszigeti, darnózseli, győrújbaráti, rajkai önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai is részt vettek hét gépjárművel.

A hétvégi viharkárok nyomán tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával személyi sérülés egyik helyszínen sem történt megyénkben.

Címkék: vihar, viharkár

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes gólyamegfigyelőket keres a nemzeti park

Várják a jelentkezőket.

2022. Május 18. 13:00, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági tanácsok az autóbusz közlekedésben - videóval

Mindenkit hazavárnak.

2022. Május 18. 09:00, szerda | Helyi

Új lövészverseny sorozatot hirdetett a Kisalföldi Erdőgazdaság

Az első forduló szombaton lesz.

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását