Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2021. Szeptember 03. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Volánbusz

A Rábaközben is utazhatunk a Volánbusz által vásárolt új buszokkal

A Rábaközben is utazhatunk a Volánbusz által vásárolt új buszokkal

A Volánbusz folytatja a jármű-fiatalítást Győr-Moson-Sopron megyében

Tovább fiatalodik Győr-Moson-Sopron megye járműállománya, ezúttal 15 darab Credobus Econell 12 típusú, szóló autóbusz kezdi meg szolgálatát. Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást.

A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig. Az új buszokkal országszerte találkozhatnak majd az utasok. A közlekedési társaság kiemelt célja továbbra is a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények minél magasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése.

A most beszerzett több mint félezer autóbuszból elsőként a Kravtex Kft. kezdte meg az új járművek szállítását: az első 300 darab Credobus Econell 12 típusú, szóló, alacsony belépésű jármű már a nyár végéig megkezdi a szolgálatát. Az új buszok – Pest megye kivételével – országszerte forgalomba állnak. A modern járművekkel az utasok Győr-Moson-Sopron megyében többségében a Sopron – Fertőd, Sopron – Nagylózs, Sopron - Répcelak, Sopron – Ágfalva, Sopron – Újkér, Egyházasfalu, Győr-Enese, Bősárkány-Csorna, Győr-Csorna-Magyarkeresztúr-Kapuvár, Győr-Csorna-Szil-Beled, Győr-Csorna, Rábapordány-Rábacsanak, Győr-Lébény-Bősárkány-Csorna, Győr-Barbacs-Bősárkány-Földsziget Répceszemere-Kapuvár, Mosonmagyaróvár-Rajka, Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár-Dunasziget autóbuszvonalakon találkozhatnak majd.

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO 6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Címkék: autóbusz, busz, volánbusz

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Ne legyen se bűncselekmény, se baleset áldozata halottak napján!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szeretteinkre biztonságban emlékezhessünk.

2021. Október 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Október 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás ünnepi rendje

Mikor tegyük ki a kukát?

2021. Október 27. 13:00, szerda | Helyi

Felújítási munkák miatt csak korlátozott ügyfélfogadás lesz pénteken a csornai kormányablakban

A NAV-ablak ezen a napon zárva lesz.