Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Augusztus 25. 07:00, szombat | Helyi sport
Forrás: HétFő KC

A rábaközi kézilabdás lányok kiléptek a nemzetközi porondra

A rábaközi kézilabdás lányok kiléptek a nemzetközi porondra

Siker a nemzetközi kézilabda fesztiválon.

Idén először vett részt a HétFő KC ETO U12-es csapata az immár XVI. alkalommal megrendezett Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon Veszprémben. Az esemény nagyságára jellemző, hogy 18 országból összesen 154 csapat, 12 kategóriában versengett az érmekért.

A csapat egy Veszprémi panzióban lakott, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt az Arénára. A berendezkedést követően a csapat új, kiváló szakmai tudású edzője szigorú napirend mentén eljárva átmozgató edzésre invitálta a lányokat, így hamar elérkezett ez este, a takarodót követően pedig már csak pár óra volt hátra az első kemény napig.

Az első napra rendelt ellenfelek: Váci NKSE, Debreceni Sportiskola. Egyiket sem ismerték, bár a Debrecen eddigi sikerei előrevetítették győzelmüket, a Váci NKSE ellen viszont fölényes HétFő KC győzelem született.

A káprázatos esti ünnepi megnyitó fáradalmait nem sokáig pihenhették a lányok, mivel egy kis bemelegítő reggeli edzés következett. A szerdai napon egy mérkőzést játszottak, ahol megismétlődött az eddigi évek szoros eredménye az Ikervár ellen. Csütörtökön délelőtt és délután is voltak mérkőzések, ahol hozták a játékukat, és gólarányt javító meccseket játszottak a Gödöllö SE és a horvát Gorica ellen.

Pénteken az ismert SK Talent ETO csapata ellen játszottak ki-ki meccset a B csoport 3. helyéért. Ezen a napon is helyén volt a lányok esze, végig szoros meccsen egy góllal győztek.

Szombaton állatkerti sétát követően helyosztó mérkőzés következett a Tamási csapata ellen, akik folyamatosan az ország élmezőnyéhez tartoznak, bár a kupán most nem mutattak meggyőző teljesítményt. Erre a meccsre azonban a tamásiak összeszedték magukat, ennek ellenére a lányoknak nincs okuk szomorkodni. Rábaközi csapatnak még soha nem sikerült ilyen előkelő társaságban a középmezőny elején végezni. Ráadásul elnyerték a torna legszimpatikusabb csapata címet is, amit a záró ünnepségen fantasztikus körülmények és több ezer ember tapsa között vehettek át.

Természetesen a torna ideje alatt jutott idő egy kis strandolásra, szórakozásra is, ahol kicsit elereszthették magukat a lányok. Megismerkedhettek továbbá Fazekas Nándorral, aki az MKB Veszprém illetve a magyar férfi válogatott világhírű kapusa is egyben.

A szakmai háttér továbbra is adott, azonban a további jó teljesítményhez MINDENKIRE szükség van, legyen az játékos, vezető, edző, szülő, vagy szurkoló!
Szép volt csajok!

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.