Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 18. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A reggeli kihagyása növeli a cukorbetegség kockázatát

A reggeli kihagyása növeli a cukorbetegség kockázatát

A mindennapos reggeli beiktatása csökkenti az elhízott nőknél a cukorbetegség kialakulásának kockázatát - idéz egy kisméretű tanulmányt a Health Day.

Amikor ugyanis valaki kihagyja a reggelit, inzulin-rezisztencia alakul ki, amikor a szervezetnek több inzulinra van szüksége ahhoz, hogy a vércukorszintet normális értéken tartsa - mondta Dr. Elizabeth Thomas, a Colorado Egyetem orvostudományi karának előadója. Ez az állapot pedig növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A rendszeres, egészséges reggeli elfogyasztása ezért kulcsfontosságú. Nemcsak segít a súly kordában tartásában, de egyben csökkenti a diabétesz kockázatát. Jól ismert, hogy az elhízás növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.

Jelen tanulmány kisméretű, mindössze 9 nő bevonásával készült, akiknek átlagéletkora 29 volt, s mindannyian túlsúllyal küzdöttek. A résztvevők inzulin és vércukorszintjét két különböző napon mérték meg, azt követően, hogy ebédeltek. Az egyik napon reggeliztek is, még a másik napon nem.

Megállapították, hogy a nők inzulin válasza 28 és glükóz szintje 12 százalékkal volt magasabb azon a napon, amikor kihagyták a reggelit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.