Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Szeptember 30. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

A rejtélyes fekete autó

A rejtélyes fekete autó

A rendőrség cáfolja a fekete autóval elrabolt fiatalokról terjedő rémhíreket.

Az elektronikus médiában visszatérően felrebbent a hír a fekete autóba tuszkolt és elrabolt fiatalokról.Ez adhatta az ötletet annak a győri lánynak is, aki ezt a „sztorit” hívta segítségül, hogy idejével barátja felé elszámoljon.

A Győri Rendőrkapitányságon tett feljelentést az a 18 éves diáklány, aki állította, hogy miközben hazafelé tartott, egy fekete autó állt meg mellette. A hátsó ülésről kiszálló férfi karját megragadva próbálta őt az autóba berángatni, mikor az utcán megjelenő idős hölgy jelenléte megzavarta cselekményében. Ettől a férfi megrémült, beszállt a járműbe, mely rögtön továbbhajtott.

A sértett ekkor értesítette barátját, aki nyomban hívta a kapitányság ügyeletét. Az életvédelmi alosztály nyomozói a feljelentést követően azonnal megkezdték az ügy részleteinek feltérképezését, nyomozást rendeltek el személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt.

Gyorsan kiderítették, hogy a diáklány azért találta ki az elrablására tett kísérlet „meséjét”, mivel két órájával nem tudott barátja felé elszámolni. A lány a rendőröknek elmondta hogy már megbánta a történteket, „nem akart ő a rendőrségnek feleslegesen munkát adni”.

A rendőrség kéri a lakosságot, ne üljön fel a „fekete autós” rémhírnek, mely főként az interneten terjed. Nem történt ilyen bűncselekmény. A rendőrségre még nem érkezett egyetlen bejelentés sem nők, sem fiatalok ilyen elrablásáról.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.