Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 08. 10:00, péntek | PR
Forrás: Kristóf Autóház Kft.

A RENAULT CLIO történelem

A RENAULT CLIO történelem

Nyerjen VIP-csomagot és élménykört a Hungaroringen, vagy belépőjegyet a Forma-1-re a Kristóf Autóházzal!

Azt mondják, az autógyártók azért szeretnek igazi szavakat használni a modellek megkülönböztetésére, mert egy számnál vagy szám és betű kombinációnál sokkal erősebb érzelmi kötődést vált ki egy jól eltalált név. Maga a név a görög mitológiából ered, ahol Kleió formában használatos, és a történetírás istenének neve.

A Clio a Renault kisautója, amely a francia gyártó kínálatában a Renault 5-öst váltotta. 1990-ben a Párizsi Autószalonon debütált az első generáció, és 1991-ben már nagy fölénnyel el is elnyerte az „Év Autója Díjat”. A modellt 8 évig forgalmazták, ez idő alatt 4 milliót darab kelt el belőle.

1998-ban aztán érkezett a Clio második nemzedéke, melyből 6 millió Cliot ontottak a Renault üzemei. A Clio volt az első kisautó, mely 4 csillagos biztonságot nyújtott utasainak. Ez a korszak a Thalia miatt is emlékezetes marad, a magyar piacra 2000-ben bevezetett limuzin hatalmas sikert aratott hazánkban.

A 2005-ös harmadik generáció tagjai soha nem látott közelségbe kerültek a kompakt autókhoz. A mérettel együtt nőtt a biztonság, ill. az utas és csomagtér mérete is. 2007-es újdonság volt a modell kombiváltozata a Clio Grandtour. Kiemelkedő passzív biztonságával a Clio III ötcsillagos minősítést ért el a szabványosított európai törésteszten. A harmadik nemzedék akkorát lépett előre, hogy a kínálatban helye maradt az előd-modellnek is, amely Clio Campus néven élt tovább.

Az Új Renault Clio IV formáját a 2010-es Párizsi Autószalonon bemutatott DeZir koncepcióautótól örökölte. Csábító forma, határozott orr és far, sportos hangulat. Átlagfogyasztása 4,3 l/100 km stop-start rendszerrel és hosszabb áttételezésű váltóval. Az ECO2 rendszer egyszerre jelent gazdaságos és környezetbarát vezetési stílust. A MediaNAV és az R-Link rendszer ugyanazt a 7 collos, színes érintőképernyőt használja, de az R-Link internetes funkciókat is kínál – mely az okostelefonok autóba integrálását segíti elő. A gyári garancia 5 év vagy 100 000 km.

Ha ennél is többre kíváncsi, jöjjön el, próbálja ki a Clio Hetek alatt és nyerjen VIP-csomagot és élménykört a Hungaroringen, vagy belépőjegyet a Forma-1-re!

Kattinson a hirdetésre, és bővebb információt kaphat a hirdető cég szolgáltatásairól:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák