Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Május 02. 13:03, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az elmúlt 24 órában öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a megyében

A rendőrök az elmúlt 24 órában öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a megyében

Ittasan tilos!

Győrújbaráton, a Csárdasor utcában egy anyagi káros balesethez vonultak ki a rendőrök 2023. május 1-jén 14 óra 15 perc körül, ahol a gépjármű 22 éves sofőrje alkoholos befolyásoltság alatt vezette az autóját.

A soproni rendőrök Fertőrákos Fő utcájában igazoltattak tegnap a hajnali órákban egy 38 éves osztrák sofőrt, akivel szemben felmerült az ittas vezetés gyanúja, azonban a szondát nem volt hajlandó megfújni, ezért őt a soproni Erzsébet Oktató kórházba előállították mintavételre, amelynek eredménye pozitív lett.

Kilenc óra körül pedig Sopronban, a Végfordulat utcában ellenőriztek egy 50 éves helyi gépjárművezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Szintén a soproni egyenruhások intézkedtek 20 óra körül Sopronban, a Stornó Ferenc utcában egy 53 éves oroszlányi férfival szemben, aki alkoholos állapotban vezette gépjárművét.

A mosonmagyaróvári rendőrök egy 49 éves ásványrárói autóst állítottak meg 7 óra körül Mosonmagyaróváron, a Gabona rakparton, akivel szemben alkalmazott alkoholszonda kimutatta, hogy a sofőr ittasan ült a volán mögé.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak.Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.
  • Nem árt tudni, hogy az ittas vezetés következményeként a rendőrök egyes esetekben a gépjárművezetői engedélyt bevonhatják, illetve az ittas sofőr ellen akár büntetőeljárás is indulhat.

…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: ittas vezetés, szonda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.