Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: OrientPress

A rendőrök is készülnek a tanév kezdésére

A rendőrök is készülnek a tanév kezdésére

Az iskolakezdésre a diákokon, a szülőkön és a pedagógusokon kívül a Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei is készülnek.

Tekintettel arra, hogy a szünidő befejezésével még a diákokban benne él a nyár felhőtlen, kötetlen öröme, és igen nehezen térnek vissza a mozgásukat keretek közé szorító szabályos közlekedésre.

Az országos rendőrfőkapitány az előző tanévkezdésekhez hasonlóan idén is meghirdette az „iskola rendőre” programot, melynek célja, hogy minden iskolának legyen egy rendőre, akivel napi szinten tarthatják a pedagógusok, diákok a kapcsolatot. A gyermekek, tanárok bizalommal fordulhatnak az iskola rendőre felé, így a diákcsínyek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, felderítése hatékonyabbá válik. Problémáikat, kérdéseiket az „iskola rendőrének” elmondhatják, legyen szó iskolai, otthoni gondokról, vagy akár a rendőrségi munkáról, továbbtanulásról.

A városi kapitányság a program keretén belül, Szeged város területén az Önkormányzati Városőrséggel együttműködve a főbb közlekedési útvonalak mentén és baleseti szempontból kiemelkedően veszélyes iskoláknál az iskolakezdéssel egy időben szeptember elsejétől a reggeli órákban, valamint kora délután fokozottan felügyeli a tanulók biztonságát. Vidéken a helyi körzeti megbízottak a polgárőrséggel, valamint egyéb társadalmi szervezetekkel összefogva segítik elő a tanulók iskolába jutását.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 10:09, szombat | Kék hírek

Bunyó a falunapon - Videó

A sérült a bántalmazás következtében koponyazúzódást szenvedett, orra és homloka is megsérült, mindezek nyolc napon belül gyógyultak.

2023. Február 02. 16:00, csütörtök | Kék hírek

Az olasz maffia egyik pénzmosó központja egy budapesti ügyvédnő irodája volt

Európai elfogatóparancs alapján tartóztatták le a magyar hatóságok az ügyvédnőt.

2023. Február 01. 11:11, szerda | Kék hírek

Hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során

Hat év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.