Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: OrientPress

A rendőrök is készülnek a tanév kezdésére

A rendőrök is készülnek a tanév kezdésére

Az iskolakezdésre a diákokon, a szülőkön és a pedagógusokon kívül a Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei is készülnek.

Tekintettel arra, hogy a szünidő befejezésével még a diákokban benne él a nyár felhőtlen, kötetlen öröme, és igen nehezen térnek vissza a mozgásukat keretek közé szorító szabályos közlekedésre.

Az országos rendőrfőkapitány az előző tanévkezdésekhez hasonlóan idén is meghirdette az „iskola rendőre” programot, melynek célja, hogy minden iskolának legyen egy rendőre, akivel napi szinten tarthatják a pedagógusok, diákok a kapcsolatot. A gyermekek, tanárok bizalommal fordulhatnak az iskola rendőre felé, így a diákcsínyek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, felderítése hatékonyabbá válik. Problémáikat, kérdéseiket az „iskola rendőrének” elmondhatják, legyen szó iskolai, otthoni gondokról, vagy akár a rendőrségi munkáról, továbbtanulásról.

A városi kapitányság a program keretén belül, Szeged város területén az Önkormányzati Városőrséggel együttműködve a főbb közlekedési útvonalak mentén és baleseti szempontból kiemelkedően veszélyes iskoláknál az iskolakezdéssel egy időben szeptember elsejétől a reggeli órákban, valamint kora délután fokozottan felügyeli a tanulók biztonságát. Vidéken a helyi körzeti megbízottak a polgárőrséggel, valamint egyéb társadalmi szervezetekkel összefogva segítik elő a tanulók iskolába jutását.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.