Városlista
2022. május 16, hétfő - Botond, Mózes

Hírek

2016. Július 01. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség a motorozás veszélyeire hívja fel a figyelmet

A rendőrség a motorozás veszélyeire hívja fel a figyelmet

Óvatosan két keréken!

Kópházáról Harka irányába közlekedett 2016. június 28-án 17 óra 20 perckor Honda típusú motorkerékpárjával egy 33 éves csabrendenki férfi. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét, aminek következtében egy jobbra ívelésű kanyarban - a haladási irányát tekintve - bal oldalon letért az úttestről, és az ott található villamos kapcsolószekrénynek ütközött. A baleset következtében a férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt napokban a kétkerekűekkel történt balesetek miatt a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a motorozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A balesetek megelőzéséhez néhány alapvető szabályt be kell tartani. Ezek közül is első helyen a sebesség megfelelő megválasztása áll.
A baleseti okok között előkelő helyen szerepel a szabálytalan irányváltoztatás, haladás, kanyarodás és előzés.
A kétkerekű motoros járművel, valamint kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti, mivel őket nem védik olyan biztonsági megoldások, mint a gépjárművezetőket, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.
A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának. A kánikulai időjárásban többen nem veszik fel a megfelelő védőruházatot, azonban az motorozáskor a nyári forróságban is elengedhetetlenül szükséges. Egy-egy hosszú úton akár többször álljanak meg, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk, de amikor újra motorra ülnek, vegyék fel a védőfelszereléseket!
A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya arra kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ittasan soha ne vezessenek! A motorkerékpárral közlekedők a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!

Címkék: baleset, motor

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Május 16. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Május 15. 15:20, vasárnap | Helyi

Vonattal karambolozott egy autó Rábacsanaknál

A jármű az árokba borult az ütközés után

2022. Május 14. 10:00, szombat | Helyi

A nyár közeledtével egyre többen ülnek kerékpárra, motorkerékpárra

Rendőrségi felhívás