Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Június 18. 05:00, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A sötétségtől való félelem is lehet az álmatlanság oka

A sötétségtől való félelem is lehet az álmatlanság oka

Szakemberek szerint az álmatlanság sokaknál a szorongásra, a sötétségtől való félelemre vezethető vissza - írja az msnbc.com.

A tanulmány keretében megkérdezettek, akik alvási problémákkal küzdenek, 50 százaléka nyilatkozott egyben úgy, hogy fél a sötétségtől és mérhetően több szorongást is mértek náluk, amikor a lámpát lekapcsolták.

Ezt úgy tesztelték, hogy fülhallgatót adtak a résztvevőknek és időközönként zajokat játszottak nekik. Amikor világos volt, nem találtak mérhető különbséget a szorongó és a nem szorongó csoport között, de amikor ugyanezt sötétben csinálták, a rosszul alvók, akik féltek is egyben a sötétben, sokkal jobban megijedtek, mint társaik.

A jó hír az, hogyha erre az okra vezethető vissza az álmatlanság, az könnyen és gyorsan kezelhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 19:00, vasárnap | Életmód

Virágzó pompa erőfeszítés nélkül

Muskátliültetés- és gondozás egyszerűen!

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.