Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 03. 18:18, hétfő | Sport

A Száguldó család, avagy Ádám és Mátyás a gokartsportban

A Száguldó család, avagy Ádám és Mátyás a gokartsportban

Beszámolók az idei külföldi és magyar versenyekről.


CEE1 Jesolo - 2024.03.01-03. - Pista Azzurra

Nagy Ádám:
Lezajlott az első verseny idén!
Egy edzésnappal a hátunk mögött érkeztünk meg Jesoloba, ami nem segített a helyzetünkön. Szinte egész hétvégén esett az eső, csütörtöktől vasárnapig összesen kétszer gurultunk ki száraz pályára. Mióta felléptünk a Juniorok közé 2022-ben, nem nagyon találtam az egyensúlyt vizes pályán, sosem voltam nagyon gyors rajta. Ezen a hétvégén nagyon sokat tanultam, és egészen odáig fejlődtem, hogy az élmezőnyhöz képest már csak pár tized lemaradásom van. Az időmérő nagyon trükkös volt, csöpögött az eső, ám a pálya száraznak tűnt, így a mezőny nagy része a slick gumikat választotta, úgy ahogy mi is. Nehéz körülmények voltak, nem volt sem száraz, sem vizes a pálya, illetve az egész mezőny nagyon egyben volt, sokat kellett előzni, de egy kis szerencsével meg tudtam szerezni az 5-ik helyet a hatalmas mezőny 51 pilótája közül.
Az első selejtezőn a hatodik helyről indultunk, és sikerült a pozíciómat megtartani a verseny végéig.
A második selejtezőn is a hatodik helyről rajtoltam, nagy tömörülés volt, sok csatával a végén a 7-ik helyen intett le a kockás zászló.
A Super Final-ra felszáradt a pálya, és sajnos az egész hétvége egy nyolc perces edzésünk volt szárazon, úgyhogy nagy esély volt azoknak, akik már többször voltak ezen a pályán száraz körülmények között. A hetedik helyről rajtolva sajnos pár kör alatt visszaestem a 25-ik helyre, majd innen kezdett el megjönni a tempó, szinte azonos köridőket tudtam futni, mint a leggyorsabbak, és egészen a 15-ik helyig tudtam feljönni.
A hétvégét az összetett 10-ik helyen zártam, ami azért belegondolva nem olyan rossz 51 indulóból egy Közép-Európa Bajnokságon!

Köszönöm szépen a csapatnak az egész hétvégét, apának az egész hétvégés szerelést, és a családomnak a támogatást!

MNASZ Kupa I. 2023.03.23-24. Kecskemét.

Nagy Ádám:
Előző hétvégén részt vettünk az MNASZ Országos Gokart Kupa I. fordulóján. Felkészülési versenyként tekintettünk rá, hisz most hétvén rendezik az MNASZ Országos Gokart Bajnokságot, ami az egyik fő versenysorozatunk lesz idén. Szombaton rendeztek 5 db edzést, ahol beállításokat próbálgattunk.
A vasárnap reggeli első szabadedzést sikerült megnyerni, majd ezután az időmérőt is kérdés nélkül.
Az első futamon rajt-cél győzelmet arattam, több mint egy másodperces előnnyel, majd egy számunkra értelmezhetetlen döntés miatt 10 másodperces büntetést kaptam. "Rajt előtti beugrás", úgy, hogy az első diktál tempót a rajtfolyosóban. Érdekes indok volt, hogy hátrébb tegyenek, de nyilván ebbe nekünk nincs beleszólásunk, így visszasoroltak a 4-ik helyre.
A második futamot így onnan kezdtem, a rajtnál nem tudtam pozíciót nyerni, kicsit beszorultam pár versenyző mögé, így mire megelőztem őket, az első már elhúzott 1,7 másodperccel, így innen kezdtem a felzárkózást, és a leintésnél mindössze 2 tized-másodperccel ért be előttem.
Így összetettben a harmadik helyen végeztem.

Tanulságos hétvége volt számunkra, így most hétvégén még erősebben fogunk visszatérni! Köszönöm a csapatnak a felkészítést, a családomnak a támogatást, és apának a kiváló szerelést!


CEE2 Slovakia Ring - 2023.05.03-05.

Nagy Ádám:
Sziasztok! Előző hétvégén rendezték a CEE Rotax Max Challenge II. fordulóját a Slovakia Ringen!
Pénteken és szombaton az edzéseken jónak bizonyult a tempóm. Az időmérőn a csoportomban az 5. helyet tudtam megszerezni, ami lehetett volna jobb is.
Az első futamon a 6. helyről rajtolva több kontaktba keveredtem így a 11. helyen intettek le, majd a büntetések kiosztása után a 10. helyen végeztem.
A második futamon szintén a 6. helyről indulva több ütközésbe keveredtem, így szintén visszacsúsztam a 11. helyre, majd büntetések miatt ismét a 10. helyen végeztem.
Az utolsó futamban a 13. helyről rajtoltam, majd szerencsére nagyon jónak bizonyult a tempóm, így egészen a 6. helyig tudtam feljönni, viszont büntetések után az 5. helyre soroltak.
Összetettben a 8. helyen végeztem, nem ott ahol szerettük volna, de értékes pontokat szereztünk, ami abban is megbizonyul, hogy az összetett tabellán az 5. helyre másztam fel!

Szeretném megköszönni a Freestyle Racing-nek az elképesztő munkát amit ebbe a hétvégébe beletettek, mindemellett apukámnak, és a családomnak hogy lehetővé tették hogy versenyezhessek!


MNASZ OB II. Kecskemét - 2023.05.10-12.

Nagy Ádám:
Május 10-12-én rendezték az MNASZ Országos Gokart Bajnokság II. fordulóját egyben egy külföldi versennyel Kecskeméten. Az első forduló nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, ezért most szerettünk volna jól teljesíteni! A pénteki edzések jól sikerültek, gyorsak voltunk. Szombaton volt pár edzésünk, majd jött az időmérő, ahol a második helyet tudtam megszerezni, mindössze 4 század lemaradással. Az első futamon sok kaland volt, volt olyan, hogy csak a 9. pozícióban voltam, de végül jól kihasznált verseny helyzetekkel meg tudtam nyerni a versenyt! Majd ezután kaptuk a hírt, hogy egy magyar szabályzat által megfelelőnek tartott műszer miatt kizártak minket és a második helyezettet is. Végül ezen a héten visszakaptuk a magyar pontjainkat, de ez nem nagy öröm, hisz vasárnap a második versenyen az utolsó kettő helyről kellett rajtolnunk. Sajnos rajtbalesetbe keveredtünk, így kapásból lemaradásban voltunk, de így is sikerült a 32. helyről rajtolva az összetett 11., magyar értékelésben pedig a 3. helyen beérni. A harmadik futamon magamhoz képest is kicsit alulteljesítettem, így csak az összetett 7., magyar bajnokság szerint pedig szintén a 3. helyen beérni!

Szeretném megköszönni a családomnak, a Freestyle Racing SE.-nek és a Freestyle Racing Hungary Kft.-nek az egész hétvégét!


CEE I-II. Jesolo - Slovakia Ring. 2024.03.01-03. - 2024.05.03-05.

Nagy Mátyás:
2024-ben a CEE nemzetközi bajnokságban indulsz DD2 M-es kategóriában. Eddig Olaszországban és Szlovákiában álltál rajthoz. Miért is ültél át gokartba a rally autóból?
- Gyerekkori álmom teljesült, és hátha tudok a gyerekek projektjéhez hozzátenni. Valamint én is tanulok a fiataloktól, illetve a gokartozástól.

Hétvégén tesódal Tomival a Diósgyőr ralin vettél részt. Mit tudsz ültetni a gokartból a rali és fordítva?
- Versenyzéshez való hozzáállást, pontosabb íveket, valamint a fizikai felkészültségét. Visszafelé nem annyira jelentős, a gokartozásban kevésbé számít az improvizáció, ami a Rally alapja.

Két CEE gokartverseny után, mennyire tegeződtök a DD2 vázzal és Rotax motorral?
- A versenyzés nagyon élvezem, de egyelőre még nem teljesen az történik, amit én ki gondolok.

Június utolsó két hétvégéjén Trinecben csehországban veszel részt. Mennyire veheti ki az erőt belőled az egymás utáni 3-3 versenynap?
- Szerintem ki fogja, de imádom és várom a három hétvégét egymás után, amit versenyjárműben tölthetek.


Partnereink: Kovi Vödör Kft., Magister 08 Vagyonkezelő Kft., Lekri Plusz Kft., Lekri Group Kft., Lekri Partner Kft., All-t rent Kft., Cleanroomtech Kft., Lominor Kft., Clean and Bau Kft., Clean and car Kft., Biofonte Car-log Kft., Hud-Hor Trans Kft., Hudráné Horváth Adrien E.V., Hidi Clean Security Kft., Bigép Kft., Hírös Tálent Kft., Híröstech Kft., Grünkon Kft.

Fotó: Hajóka SportFotó

- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Sport

Csoboth: ezerszer vagy kétezerszer visszanéztem a gólt

2024. Június 24. 16:48, hétfő | Sport

MAMS: Remek hangulat, kiváló egyéni teljesítmények a Magyar kupában!

Június 14-16. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa II. fordulóját!

2024. Június 24. 07:18, hétfő | Sport

Sallai: Barniért is küzdöttünk

A mérkőzés legjobbjának választott Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott a súlyos arcsérülést szenvedő Varga Barnabásért is küzdött a skótok ellen drámai küzdelemben 1-0-ra megnyert utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőz