Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. November 05. 08:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

A szlovén forgalomfigyelő kamerák képei is elérhetőek az Útinform oldalán

A szlovén forgalomfigyelő kamerák képei is elérhetőek az Útinform oldalán

A jövőben további országokkal is tervben van hasonló együttműködés megvalósítása.

Útinform legújabb fejlesztésének köszönhetően a magyarországi mellett már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők minden közlekedőnek az utinform.hu weboldalon. Az újítás a közép-kelet-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg. A jövőben további országokkal is tervben van hasonló együttműködés.

Az Útinform weboldal webkamerákat tartalmazó térképi rétegén a szlovén zászlóval színezett kamerára kattintva mostantól bárki elérheti az aktuális szlovén forgalmi helyzetet mutató kameraképeket. A szlovén kameraképeket közvetlenül is el lehet érni, erre a linkre kattintva: https://www.utinform.hu/hu/foreign-webcam/si

A magyar-szlovén nemzetközi együttműködés a CROCODILE (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jöhetett létre, melynek célja a közép-kelet-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak (hazánk mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus) részvételével, harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása. A szlovén webkamerákat a szlovén National Access Point szolgáltatásának segítségével jelenítheti meg.

Címkék: útinform, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt