Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 21. 14:07, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A szocpol és a kamattámogatás hatása a piacon

A szocpol és a kamattámogatás hatása a piacon

Papíron már az év eleje óta elérhető a lakásépítési támogatás, illetve két hete az új, illetve használt lakások vásárlására is igénybe vehető kamattámogatás.

A támogatások igénybevételére a gyakorlatban még várni kell, de a szabályok alapján már most számszerűsíthető, hogy milyen kedvezményekkel számolhatnak a lakásvásárlók – derül ki az Otthon Centrum és az Otthon Centrum Hitel Center közös felméréséből.

„A lakáspiac jelenlegi állapotában minden keresletstimuláló intézkedés üdvözlendő, ezek sikere azonban több tényező függvénye.” – mondta Kühne Kata az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója. – „A háztartások eladósodási hajlandósága, várakozásai, munkahelyi helyzetük, és nem utolsó sorban a támogatás mértéke mind befolyásolja, hogy az intézkedések valójában hány családot ösztönöznek ingatlanvásárlására.”

Budapesti és a vidéki ingatlanvásárlás esetében a kamattámogatás ugyanakkora előnyt jelent, de vidéki lakásvétel esetében nagyobb vissza nem térítendő támogatással számolhatunk, mint egy hasonló értékű fővárosi ingatlannál.A lakásépítési támogatás kamattámogatással kombinálva komolyabb keresletösztönző lehet az újépítésű lakások piacán, főleg a vidéki területeken. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a támogatásnak a háztartások oldaláról vásárlási és hitelfelvételi kedvvel is párosulnia kell, hogy valóban bővüljön a kereslet. Ezek az ingatlanvásárlási konstrukciók is 10-20 millió közötti önerőt, és hitelfelvételt – bár kedvező kondíciók - mellett követelik meg. Trendfordulót önállóan nem hoznak, de a jelenlegi helyzetben minden támogatás jól jön a lakáspiacnak, ezért nagyon fontos, hogy ezek a támogatások a gyakorlatban is minél hamarabb elérhetőek legyenek. Ennek egyik legfőbb nyertesei az ügyfelek lesznek, hiszen minél több bank kapcsolódik be a konstrukcióba, annál nagyobb lesz a verseny, s annál kedvezőbb feltételeket érhetnek el.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.