Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2011. Május 24. 20:14, kedd | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

A településkép megújítása Kapuváron

A településkép megújítása Kapuváron

A „Településkép megújítása Kapuváron” című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes zárórendezvényére került sor május 24-én kedden az egykori Járásbíróság épületénél.

Kapuvár Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásaként 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az egykori Járásbíróság épületének rekonstrukciós munkálataira. A projekthez a város 11 %-os önrésszel (6,3 millió Ft) járult hozzá. Emellett egyéb saját hatáskörben végzett fejlesztések révén (belső felújítás, utcai világítás, térkő burkolat kialakítása) további közel 8 millió Ft-ot fordított a kapuvári települési környezet megújításához, valamint egy vonzó településkép kialakításához. Az építési munkálatok 2011 januárjában kezdődtek meg és április 25-én fejeződtek be.

Az épületben különböző funkciók kapnak helyet, amelyek mind államigazgatási, közösségi, kistérségi szempontból meghatározóak a településen és környékén élő emberek részére. Az államigazgatási irodákba érkező ügyfeleken túl közel 230 gyermek jár az itt működő művészeti iskolába. Az épület falai vizesedtek, tetőfedése elavult, homlokzata több helyen megromlott és az omladozó vakolat miatt balesetveszélyessé vált, így az épület külső felújítása időszerűvé és indokolttá vált.

A projekt közvetlen célja az épület állagának megóvása, jobb energetikai jellemzőkkel rendelkező, alacsonyabb működési, karbantartási és javítási költségeket igénylő biztonságos épület kialakítása, a városkép megújítása volt.

A projekt részét képezte az épület közvetlen külső felújítása, melynek keretében megvalósult a homlokzati vakolat javítása, festése, a lábazat helyreállítása, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet megerősítése, cseréje, a pince felújítása valamint a falátvágásos vízszigetelés. Évek óta kiemelt problémát jelentett a város számára az épületen nagy számban megtelepedő galambok okozta kár, mely szintén megoldásra került. Ezen felújítások a támogatási összegből, valamint a város által biztosított önrészéből vált valóra. A beruházás II. üteme tartalmazza az udvar és az épület környezetének tereprendezését, térburkolását, a belső terek festését és felújítását, melyet az önkormányzat saját forrásból, a projekten kívül valósított meg.
A megvalósult beruházás közvetlen hatással van a lakossági elégedettség növekedésére, valamint a társadalom bizalomszintjére, hisz egy olyan épület szépült meg, amely fontos szerepet játszik a város életében.
 

Címkék: kapuvár

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 13:00, szerda | Helyi

A megyében megnövekedett a sérülésekkel, illetve halállal végződő motorosbalesetek száma

Az egy nyomon haladó járművekkel közlekedő személyekkel kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében néhány hasznos tanács az úton lévőknek.

2022. Augusztus 10. 09:00, szerda | Helyi

Egyre több a szabadtéri tűz, vigyázzunk a környezetünkre!

A tűzoltóság felhívása.

2022. Augusztus 09. 16:00, kedd | Helyi

Egy képben a klímaváltozásról

Fotópályázatot hirdetett a Magyar Víziközmű Szövetség.