Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2015. Április 15. 12:26, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Müllner Nándor

A temető könyve

A temető könyve

A könyv laza novellafüzér szerkezetű fejezeteiben lépésről lépésre találhatunk magunknak valami igazságtalanságot, amitől feltámadhatnak lelkünkben kérdések....

Miért lenne kötelező felnőnünk? Komolyan cselekedni, felelősséget vállalni, másokról gondoskodni? Egy kicsit soknak tűnik – talán ezért sem hajlandó néhány félfelnőtt vagy hozzám hasonló lázadó elhagyni mindent, ami a gyerekkorunkra emlékezteti. Meghagyunk jelképeket: egy-egy vicces sapkát, fura tollat, kifejezést, játékot… Sokan a meséket nem hajlandóak elhagyni. Talán a legtöbben.

Felnőtteknek szánt mese
Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint hogy még most is emelkednek fel írók, akik felnőtteknek szánt meséikkel váltak híressé. Szerethető karakterek, felismerhető jók, gonoszok, egyszerű történetek, egyértelmű üzenetek. Századunk legújabb mesélője Neil Gaiman – mindamellett, hogy könyveiben tökéletesen eleget tesz ezeknek a követelményeknek – valahogy mindig sikerül valami pluszt csempésznie elbeszéléseibe, amitől érdemes rá szót vesztegetni. Amitől nem csak népszerű, de „hírhedt” is lesz. Mit fedezhetünk fel legújabb művében, a Temető könyvében?
Első ránézésre csak borút és sötétséget. Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 13:31, péntek | Belföld

Agrárminiszter: Már most látszanak a pozitív hatásai a kötelező bolti akcióknak

Bár csak rövid ideje van hatályban, hiszen június 1-jén vezették be, már most látszanak a nagyon pozitív eredményei a kötelező bolti akcióknak - mondta az agrárminiszter pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

2023. Június 09. 13:27, péntek | Belföld

Jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki az adatainkat csalóknak

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).