Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2014. Augusztus 28. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

A térszint alatti helyiségek elöntése megelőzhető

A térszint alatti helyiségek elöntése megelőzhető

Kis beruházással nagy értékeket védhet meg!

Az őszi esőzések során gyakran előfordul, hogy a szokásosnál magasabb az utcai csatornák vízszintje. Arra kérjük olvasóinkat, vizsgálják, vagy vizsgáltassák felül a pincében, az utcaszint alatt húzódó csatornavezetékeiket. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető a baj.

Elég, ha a pincében az utcaszint alatti csatornacsöveken egy rés, szerelési hiba, vagy tömítetlenség van, máris dől ki belőle a víz és elárasztja a pincét. Legutóbb például egy rosszul rögzített tisztítónyílás vágódott le, és a pincében percek alatt feltelt vízzel egy számítógépterem. A fedelek, tisztítónyílások rögzítését célszerű ellenőrizni, érdemes akár utólag is rögzíteni, vagy leterhelni azokat.

A térszint alatti helyiségek elöntése megelőzhető, ha a pince csatorna-vezetékébe visszacsapó szelepet építenek be. Ez a kis szerkezet tizenöt-húsz ezer forintért beszerezhető, és biztonsággal megóvja az elöntésektől a pincét. A beszereléshez érdemes szakember tanácsát kérni. Legjobb, ha csak a pince csatornacsövére szerelik fel, mert így a ház magasabb részein mindíg használhatók a kézmosók, vécék. Fürödhetnek, zuhanyozhatnak a fent lakók, minden rendben le fog folyni, egyedül a pince szennyvízvezetéke záródik el, amíg szükséges.

A visszacsapószelep a házi szennyvízhálózat része, az ingatlan tulajdonosa építteti be és karbantartásáról, tisztításáról is Ő gondoskodik. A jogszabályi környezetet a 253/1997. (XII. 20.) Korm . rendelet adja, melynek 77. §-a szerint „az építmény csatornahálózatát úgy kell megvalósítani, hogy az építménybe szennyvíz vagy csapadékvíz visszaáramlás ne keletkezzék”.A Pannon-Víz Zrt. szakemberei előzetes egyeztetés után akár a helyszínen is tanácsot adnak a visszacsapó szelep helyének jó kiválasztásához. Az egyeztetésre a 96/522 658-as telefonszámon, vagy az iktato@pannon-viz.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Július 01. 09:00, péntek | Helyi

Szakképzési lehetőségek a Rábaközben, a rábaközieknek

A Soproni Szakképzési Centrum kínálata Sopronban, Fertődön, Kapuváron és Csornán.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Jubileumi fotóvonat indul július 9-én

Örökítsük meg a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút megújult járműveit, egyedülálló környezetben!