Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2024. Augusztus 02. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tolvaj nem napozni jár a strandra

A tolvaj nem napozni jár a strandra

A Csornai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a nyári turisztikai idényre jellemző bűncselekmények megelőzéséről beszélgettek a strandolókkal.

A szakemberek a csornai fürdőzőket azzal a céllal látogatták meg a napokban a Diadém termálfürdőben, hogy minél szélesebb körben felhívják a figyelmet arra, hogy hogyan előzhetjük meg a bűncselekményeket a nyári szezonban. Szó esett a szabadba, avagy a strandra vitt értékek biztonságos elhelyezéséről is, avagy hogyan vigyázzunk értékeinkre.

A jogsértő cselekmények elkövetői azokon a helyszíneken fordulnak meg leginkább, ahol őrizetlen vagyontárgyakat észlelnek. Strandoláskor a vízparton törölközővel letakart pénztárcák, napágyon vagy a szék támláján magára hagyott táskák eltulajdonítása nem jelent túl nagy erőfeszítés a tolvajoknak, akik legtöbbször gyorsan és észrevétlenül cselekednek. Az alkalmi lopásokra „szakosodott” elkövetők előre kiszúrják azokat, akik az értékeik védelmével egy cseppet sem törődve elmulasztják az alapvető óvintézkedéseket.

A munkatársaink a jótanácsok mellett a fürdő területének több pontján - öltözőben, parkolóban, kerékpártárolóban - prevenciós szórólapokat is elhelyeztek.

Afürdőzés közben elkövetett alkalmi lopások megelőzése érdekében a bűnmegelőzési munkatársaink az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

  • A fürdőzéskor vízparton, és a fürdőhelyen csak annyi értéket és pénzt tartson magával, amennyi feltétlenül szükséges, és amit előre láthatólag el is kíván költeni!
  • Drága ékszert, nagyobb összegű készpénzt, mobiltelefont, táblagépen hagyja otthon, személyes iratai közül is a csak a legszükségesebbet vigye magával!
  • Használják az értékmegőrzőket, zárja el értékeit!
  • Csomagjait, táskáját ne hagyja őrizetlenül! Értékmegőrző hiányában mindig maradjon a társaságból valaki a parton, aki felügyeli az értékeket!
  • Lopás esetén azonnal értesítse a fürdőhely személyzetét, a helyi biztonsági szolgálatot, a rendőrséget!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 19:00, vasárnap | Helyi

A befektetők vagy az emberek nyerik meg a Balatont?

A Balaton túlvan tűrőképessége határán.

2024. Szeptember 29. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Szeptember 29. 13:00, vasárnap | Helyi

Jubiláló házaspárokat köszöntenek Bágyogszováton

Felhívás

2024. Szeptember 29. 09:00, vasárnap | Helyi

Honvédelem Árpád idejében

Ismeretterjesztő előadás a kapuvári könyvtárban