Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. November 22. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A tulajdonos szeme láttára hajtott el az autóval a kapuvári fiatal

A tulajdonos szeme láttára hajtott el az autóval a kapuvári fiatal

A rendőrség befejezte a 17 éves fiatalemberrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát, aki egy ismerősének gépkocsijával, vezetői engedély- és az autó használójának beleegyezése nélkül kocsikázott.

A rendőrségre bejelentés érkezett, hogy a győri ETO parkban leparkolt személygépkocsival 2022. július 31-én, az autó jogos használójának szeme láttára, annak egy ismerőse – egy 17 éves kapuvári fiatalember – előzetes engedély nélkül elhajtott az autóban ülő utassal együtt. A járművel Győrben egy barátjukat felvették, majd Gönyűn keresztül Nagyszentjánosra, ezután pedig Ácsra furikáztak, ahol az autóból kifogyott a benzin.

A bejelentés alapján a rendőrök a feltételezett elkövetővel a lerobbant autó mellett még aznap intézkedtek, majd a gépjármű ugyanazon éjjel visszakerülhetett jogos tulajdonosához.

Időközben kiderült, hogy a személygépkocsiból eltűnt egy személyi igazolvány, lakcímkártya, valamint egy mobiltelefon is, ezért Sz. Brendont a győri nyomozók – a jármű önkényes elvétele bűntette mellett – lopás vétsége, illetve okirattal visszaélés vétsége elkövetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Székely Erzsébet hímző népi iparművész életmű kiállítása

A kiállítás megtekinthető december 21-ig.

2022. November 26. 10:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Sopron – Győr vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló buszok közlekednek.

2022. November 25. 16:00, péntek | Helyi

Hogyan kerülhetjük el a tipikus őszi baleseteket?

Rendőrségi felhívás.