Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2022. Október 25. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg az elmúlt héten

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg az elmúlt héten

A 42. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetven eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat.

Tűz keletkezett egy használaton kívüli épületben Győrben, a Budai utcában. Mintegy tizenöt négyzetméteren székek és lomok égtek, a tűz az álmennyezetre is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékeztek meg a lángokat. Sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó kedden délután az M1-es autópályán, a 149-es kilométerszelvénynél, a határ felé tartó oldalon, Lébény térségében. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították és a haladó sávról levontatták az autót. Személyi sérülés nem történt.

Farakás és összehordott szemét gyulladt ki Kapuváron, a Rákóczi Ferenc utcában. A tűz a szomszédos lakóépület tetőszerkezetére is átterjedt. A kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy irodaépülettel egybeépített javítóműhely teteje égett Mosonmagyaróváron, a Gabona rakparton szerdán este. A lángokat a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók fojtották el. Az egységek a tetőt is megbontották, hogy eloltsák az izzó részeket. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Kisteherautó rohant bele csütörtökön délután egy kamionba az M1-es autópályán a 140-es kilométerszelvénynél Mosonszentmiklós térségében. A lébényi és győri hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével levontatták a kisteherautót a kamionról, majd az autó sofőrjét feszítővágó segítségével emelték ki a járműből és átadták a mentőknek. A mentőszolgálat súlyos sérülésekkel szállította kórházba.

Két személyautó ütközött frontálisan, csütörtökön este a 86-os főúton Jánossomorja és Mosonmagyaróvár között. Az ütközés következtében a gépkocsik az árokba csapódtak, az egyik jármű a tetejére borult. A balesethez riasztott mosonmagyaróvári hivatásos és jánossomorjai önkéntes tűzoltók egy beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak és áramtalanították az autókat. Az egységek a rendőrség kérésére megvilágították a baleset helyszínét, a mentők két sérültet szállítottak kórházba. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a beavatkozás idejére.

Az oldalára borult pénteken délután egy betontörmeléket szállító nyerges vontató a 85-ös főúton, Pereszteg és Nagycenk között. A balesethez a soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A balesetben személyi sérülés nem történt. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.

Egy három férőhelyes garázs tetőszerkezete égett vasárnap délben Győrújbaráton, egy Arany János utcai családi ház udvarán. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók eloltották a lángokat, az egységek megbontották a tetőszerkezetet, és visszahűtötték a felhevült, izzó részeket.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2023. Január 29. 10:00, vasárnap | Helyi

Beiskolázás a Páli Szent Vince Iskolaközpontba

Információk az elsős beiratkozáshoz.

2023. Január 28. 10:00, szombat | Helyi

Vadhálót loptak el egy erdészeti telephelyről Ivánban

A rendőrök elfogták a tolvajt, és visszaadták a lopott árut a sértettnek.

2023. Január 27. 16:00, péntek | Helyi

Óvodába hív a Páli Szent Vince Katolikus Óvoda

Ovi-hívogató foglalkozás, nyílt nap, beiratkozás.