Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 18. 11:23, hétfő | Belföld
Forrás: mszp.hu

A vasárnapi bezárással a kormány tönkreteszi a balatoni szezont

A vasárnapi bezárással a kormány tönkreteszi a balatoni szezont

Az MSZP népszavazást kezdeményezett a vasárnapi zárva tartásról.

Az MSZP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy adjon saját hatáskörében felmentést a turistaövezeteknek a vasárnapi zárva tartás kötelezettsége alól - mondta Harangozó Gábor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A héten Lázár János közölte, hogy még a turista helyeken sem teszik lehetővé, hogy vasárnap nyitva legyenek a boltok, mondván, hogy a Balatonra az emberek pihenni járnak és nem pedig bevásárolni. A brókerkormány yuppi miniszterei jobban tennék, ha nem mondanák meg az embereknek mikor, hol és mit tegyenek - mondta az MSZP országgyűlési képviselője.

Harangozó Gábor elmondta: a széleskörű családi összefogás az nem a lopott milliók vagyonbevallási fedőneve, Magyarországon a családok jelentős része csak széleskörű családi összefogással tud lemenni a Balatonra.

Az NGM tanulmányából kiderül, hogy az intézkedés célja a hétköznapi forgalom erősítése, mert hétköznap az emberek a baráti üzletláncnál vásárolnak többet, míg a hétvégéken a nagy bevásárlóközpontokban. Ezzel az intézkedéssel az egész balatoni szezont tönkre fogják tenni, ennyit nem érhet meg még a Fidesznek sem a baráti üzletlánc további gyarapodása - mondta a párt országgyűlési képviselője.

Az MSZP úgy véli lehetőséget kell biztosítani arra, hogy mindenki maga döntse el, hogy nyitva lesz e vasárnap, avagy sem, amennyiben a nyitva tartás mellett döntenek, úgy az alkalmazottaknak fizessenek 200 százalékos bérpótlékot. Ezért a szocialista párt népszavazási kezdeményezést nyújtott be, amelyet az NVB befogadott. Ez a kezdeményezés el fogja majd söpörni ezt a buta és korrupt intézkedést - mondta a szocialista politikus, kiemelve: addig is az MSZP követeli a kormánytól, hogy adjon saját hatáskörében felmentést legalább a turistaövezeteknek a vasárnapi zárva tartás kötelezettsége alól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár