Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 21. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A vendéglők egyötöde hoz nyereséget

A vendéglők egyötöde hoz nyereséget

Az adóhivatal nemrégiben közzétett ellenőrzési irányelve szerint idén fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak többek között a vendéglátással foglalkozók.

A cégadatbázis szerint lesz miből válogatnia a revizoroknak, mivel több mint 16 ezer vendéglátással foglalkozó vállalkozás működik ma Magyarországon, és papíron csak ötödük képes nyereséget termelni. Alig akad olyan étterem, amely 50 millió forintnál nagyobb profitot tudott elérni.

Ma összesen 16 145 olyan működő cég van Magyarországon az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint, amely főtevékenységként vendéglátással foglalkozik. Utóbbi nem tartozik a nyereségtermelő sztárágazatok közé, mert a tavaly leadott beszámolók alapján mindössze ötödük, 3444 vállalkozás tudott nyereséget elérni 2010-ben. A profittermelő vendéglátóknak mindössze tizede tudott 10 millió forintnál nagyobb nyereséget produkálni, míg 50 millió forint feletti pozitív eredménnyel mindössze 17 cég büszkélkedhet.

Nem meglepő, hogy utóbbiak között sok a gyorséttermet üzemeltető vállalkozás: a fővárosi Burger King éttermeket üzemeltető Fusion Zrt., valamint a Mc Donald's Étterem Hálózat Kft. és a szintén Mc Donald's éttermeket működtető Kákos Kft. és Kisszabó Kft. Magyarország két legnagyobb közétkeztetési szolgáltatója is rajta van a csúcsnyereséggel üzemelők listáján: a Pensió 17 Kft. és a S-FOOD Gastronomy Kft.

A sztárvendéglátósok sorában található még az egerszalóki hőforráshoz közeli Egri Korona Borház és Borfalu, a visegrádi Sirály Étterem és Szálloda, valamint a Daubner cukrászda, a budapesti Morrison's kocsmát üzemeltető Becsületes Kft. Talán az utóbbi cégnév utal is arra, hogy miért vette górcső alá a szektort idén a Nemzeti Adó és Vámhivatal - mutat rá cikkében a Gazdaság.hu .

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.