Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Április 14. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A viharos szél a tűzoltóknak is sok munkát adott

A viharos szél a tűzoltóknak is sok munkát adott

Egyre gyakoribb a szélsőséges időjárás, a nyáriasan meleg időt hirtelen lehűlés, erős szél váltotta fel térségünkben is.

A viharos szél hétfő délutántól munkát ad Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak is. Hétfőn Fertőrákoson a Strand utcában, majd Sopronban a Sport utcában dőlt egy-egy fa az útra. A soproni hivatásos tűzoltók feldarabolták a kidőlt növényeket, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. Dunaszegen az Országút úton egy nagy fenyőfa dőlt a szomszéd háznak. A győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltók a fa veszélyes részét eltávolították.

Kedd délelőtt Mosonszentmiklós és Öttevény között dőlt ki egy fa az útra, majd Sarród-Nyárligeten dőlt egy fa a bicikli útra és a járdára. A tűzoltók feldarabolták és eltávolították a forgalmi akadályt okozó fákat. Hegykőn a Jókai utcában egy családi ház tetején bontotta meg a viharos szél a bádogot. A helyi, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók eltávolították a veszélyes részeket. Délután Lébény és Mosonszentmiklós között egy lehasadt faág veszélyeztette az autós forgalmat. A lébényi hivatásos és önkéntes tűzoltók eltávolították a lehasadt ágat. A vihar okozta káresemények során nem sérült meg senki.

Javaslatok, hogy kevesebb kárunk legyen a viharos szél következtében:

- a kisebb tárgyakat tegyük el biztonságos helyre, (műanyag kerti bútorok, játékok, cserepes virágok), hiszen ezeket a szél felkaphatja és kárt, vagy sérülést okozhatnak.

- lehetőleg járművünkkel ne parkoljunk fák alatt – a lehasadó ágak miatt,

- ha gyalogosan közlekedünk is legyünk körültekintőek, az esetlegesen lehasadó ágak, régebbi épületek omlásveszélye, potyogó vakolata miatt.

- lakókörnyezetünkben a túl magasra nőtt fákat, tujákat érdemes átvizsgálni, ha öregek, korhadtak, veszélyt jelentenek az épületre, érdemes újakat ültetni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása