Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 21. 14:33, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A világ legnagyobb helikopterét fogadta a debreceni repülőtér

A világ legnagyobb helikopterét fogadta a debreceni repülőtér

A jelenleg forgalomban lévő legnagyobb méretű és teljesítményű helikoptert fogadta a debreceni repülőtér csütörtökön. A jármű a Die Hard 5 című film forgatására érkezett Fehéroroszországból - közölte a repülőtér sajtóreferense az MTI-vel.

Tárkányi Zsolt elmondta: a debreceni repülőtéren csütörtökön belépett az országba egy MI-26-os szovjet fejlesztésű helikopter, amely hadrendbe állítása óta a legnagyobb méretű és teljesítményű sorozatban gyártott forgószárnyas repülőgép. A vámvizsgálatot követően a gép továbbment a budaörsi repülőtérre - tette hozzá.
A Fehéroroszországból érkezett helikopter egy minisztériumi jármű, amelyet a Die Hard 5 című film magyarországi forgatására béreltek ki. A gép 12 fős személyzettel érkezett csütörtökön 10.15 perckor és egy másik helikopter kíséretében landolt a repülőtéren, ahol vámvizsgálaton esett át, illetve üzemanyagot vett fel - közölte a sajtóreferens.
Az MI-26-os helikopter 33,8 méter hosszú, 8,2 méter magas és 32 méteres rotorátmérőjű, 20 tonna áru szállítására képes. Első alkalommal 1977. december 14-én szállt fel ez a típus, szovjet katonai szolgálatba 1983-ban lépett. A Debrecenben megfordult gép a polgári-teherszállítási változat, a MI-26T típus volt - mondta el Tárkányi Zsolt.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.