Hírek
2023. November 05. 19:00, vasárnap |
Életmód
Forrás: MyFarm
A vitaminhiány veszélyei! Mennyi zöldséget fogyasszunk télen?
Az őszi és téli hónapok beköszöntével nincs vége a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának.
Gondolnád, hogy a vitaminhiány számtalan betegség okozója is lehet? És azt, hogy a napi ajánlott zöldség- és gyümölcsbevitel kevesebb, mint felét fogyasztjuk el átlagosan?
Sokan gondolhatják, hogy az őszi és téli hónapok beköszöntével vége a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának, és nincs más alternatíva a vitaminpótlásra, csak a különböző étrendkiegészítők. Azonban meglepő tény, hogy ebben az időszakban is bőségesen teremnek ízletes és tápláló növények, sőt a nyári terméseket megfelelően tárolva vagy tartósítva az egész téli szezon alatt tudjuk fogyasztani őket. Az őszi-téli szezon nem csupán a hagyományos téli zöldségeket, mint a cékla és a sütőtök hozza magával, hanem számos más, vitaminban és ízben gazdag zöldség is megjelenhet az asztalokon.
A MyFarm Kertek terményei hozzájárulnak, hogy ne mondj le a változatos táplálkozásról az őszi és a téli hónapokban sem. A hazai kosárközösség-hálózat már évek óta működik franchise rendszerben, így az ország nagy részén lehetővé teszi, hogy minden héten friss, vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök kerüljenek házhoz szállítva a konyhaasztalokra.
A kertekben az élet sosem áll meg, még a hideg időben sem. Gazdáik kemény munkával számtalan ízletes és izgalmas vitaminforráshoz juttatják az előfizetőiket télen is, az idei évtől már az ország négy lokációjában. A MyFarm célja, hogy minél több embernek biztosítson könnyen elérhető és fenntartható étkezési lehetőséget, miközben a helyi mezőgazdaságot is támogatja.
"Az őszi-téli szezon kiváló alkalom arra, hogy felfedezzünk olyan szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeket méltatlanul kihagyunk a hétköznapi étrendünkből. A cékla, zeller, batáta, sütőtök, káposzta, karalábé, sárgarépa és egyéb gumós és gyökérzöldségek sokféle ízletes étel alapanyagai lehetnek, amelyek gyorsan és könnyen elkészíthetők" - mondta Kövesdi Sándor alapító gazda.
Az egészséges életmódhoz és az optimális táplálkozáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása. A felnőtteknek napi 500 gramm zöldséget és gyümölcsöt ajánlanak. Az ebből adódó hiányos táplálkozás súlyos egészségügyi következményekkel járhat, ideértve az elhízást, a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a krónikus betegségek kockázatának növekedését is.
Az öt éve közösségi finanszírozásból működő gazdaságok már négy helyen termelnek, de a vállalkozás az elmúlt évek alatt olyannyira népszerűvé vált, hogy most bővülésre készülnek, és új gazdákat keresnek, akik csatlakoznak a cég küldetéséhez: hogy az egészséges és fenntartható étkezés mindenki számára elérhetővé váljon az országban.
Tehát ne mondjunk le az egészséges táplálkozásról a hideg időben sem, támogassuk szervezetünket friss és hazai zöldségekkel és gyümölcsökkel.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 10. 07:18, szerda | Életmód
Nem javasolják élő állat ajándékba adását az állatvédők
2025. December 10. 07:13, szerda | Életmód
Fizetős lett Júlia erkélye Veronában
Előzetes helyfoglalás és jegyvásárlás szükséges a Júlia erkélyeként ismert turistalátványosság meglátogatásához január 6-ig Verona város önkormányzatának döntése alapján.
2025. December 09. 06:37, kedd | Életmód
Az évszázad legnagyobb könyvadományával gazdagodott a Magyar Tudományos Akadémia
2025. December 09. 06:32, kedd | Életmód
Kiosztották a 2025-ös Dankó Zenei Díjakat
A Dankó Rádió saját alapítású zenei díjait december 8-án adták át a 3. Dankó Gálán a Magyar Zene Házában, ahol a magyar zeneművészet kiemelkedő alkotóit és előadóit ismerték el.

