Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 05. 19:00, vasárnap | Életmód
Forrás: MyFarm

A vitaminhiány veszélyei! Mennyi zöldséget fogyasszunk télen?

A vitaminhiány veszélyei! Mennyi zöldséget fogyasszunk télen?

Az őszi és téli hónapok beköszöntével nincs vége a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának.

Gondolnád, hogy a vitaminhiány számtalan betegség okozója is lehet? És azt, hogy a napi ajánlott zöldség- és gyümölcsbevitel kevesebb, mint felét fogyasztjuk el átlagosan?

Sokan gondolhatják, hogy az őszi és téli hónapok beköszöntével vége a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának, és nincs más alternatíva a vitaminpótlásra, csak a különböző étrendkiegészítők. Azonban meglepő tény, hogy ebben az időszakban is bőségesen teremnek ízletes és tápláló növények, sőt a nyári terméseket megfelelően tárolva vagy tartósítva az egész téli szezon alatt tudjuk fogyasztani őket. Az őszi-téli szezon nem csupán a hagyományos téli zöldségeket, mint a cékla és a sütőtök hozza magával, hanem számos más, vitaminban és ízben gazdag zöldség is megjelenhet az asztalokon.

A MyFarm Kertek terményei hozzájárulnak, hogy ne mondj le a változatos táplálkozásról az őszi és a téli hónapokban sem. A hazai kosárközösség-hálózat már évek óta működik franchise rendszerben, így az ország nagy részén lehetővé teszi, hogy minden héten friss, vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök kerüljenek házhoz szállítva a konyhaasztalokra.
A kertekben az élet sosem áll meg, még a hideg időben sem. Gazdáik kemény munkával számtalan ízletes és izgalmas vitaminforráshoz juttatják az előfizetőiket télen is, az idei évtől már az ország négy lokációjában. A MyFarm célja, hogy minél több embernek biztosítson könnyen elérhető és fenntartható étkezési lehetőséget, miközben a helyi mezőgazdaságot is támogatja.

"Az őszi-téli szezon kiváló alkalom arra, hogy felfedezzünk olyan szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeket méltatlanul kihagyunk a hétköznapi étrendünkből. A cékla, zeller, batáta, sütőtök, káposzta, karalábé, sárgarépa és egyéb gumós és gyökérzöldségek sokféle ízletes étel alapanyagai lehetnek, amelyek gyorsan és könnyen elkészíthetők" - mondta Kövesdi Sándor alapító gazda.

Az egészséges életmódhoz és az optimális táplálkozáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása. A felnőtteknek napi 500 gramm zöldséget és gyümölcsöt ajánlanak. Az ebből adódó hiányos táplálkozás súlyos egészségügyi következményekkel járhat, ideértve az elhízást, a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a krónikus betegségek kockázatának növekedését is.

Az öt éve közösségi finanszírozásból működő gazdaságok már négy helyen termelnek, de a vállalkozás az elmúlt évek alatt olyannyira népszerűvé vált, hogy most bővülésre készülnek, és új gazdákat keresnek, akik csatlakoznak a cég küldetéséhez: hogy az egészséges és fenntartható étkezés mindenki számára elérhetővé váljon az országban.

Tehát ne mondjunk le az egészséges táplálkozásról a hideg időben sem, támogassuk szervezetünket friss és hazai zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Címkék: vitamin, zöldség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.