Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2024. Június 05. 09:29, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A Volánbusz-jegyek már a MÁV-appból is megvásárolhatók

A Volánbusz-jegyek már a MÁV-appból is megvásárolhatók

A Volánbusz járataira szóló menetjegyek - a busztársaság saját jegyértékesítési hálózatán kívül - már nemcsak a MÁV-Start pénztáraiban és jegykiadó automatáiban, hanem - 5 százalékos kedvezménnyel

- a MÁV appban és az ELVIRÁ-ban is megvásárolhatók - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Kiemelték: a MÁV-appban vagy a jegy.mav.hu oldalon megváltott jegyek csak a helyközi-távolsági autóbuszjáratokra érvényesek.

A tájékoztatás szerint a jegyek átszállással történő utazásra is megválthatók, amennyiben több autóbuszjárattal lehet csak megközelíteni az úti célt. A jegyet elővételben ebben az esetben is a teljes szakaszra meg lehet vásárolni az applikációban vagy az interneten keresztül, ugyanis a buszjegyek adott útvonalra és járatokra szólnak, és a rajtuk szereplő érvényességi időn belül használhatók fel.

Tudatták azt is, hogy hamarosan helyjegy vásárlásra is lehetőség lesz az autóbuszjáratokra az applikációban és a jegy.mav.hu oldalon. A helyfoglalással igénybe vehető autóbuszjáratok a nyár folyamán kerülnek be a közös értékesítési rendszerbe.

Az új jegyértékesítési mód igénybevételéhez a MÁV applikáció frissítése szükséges - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:59, péntek | Belföld

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél az MBH Bank előrejelzése szerint

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél idén, jövőre a 4 százalékot is meghaladhatja a gazdasági fejlődés üteme - mondták az MBH Bank csütörtöki sajtóeseményének szakértői Budapesten.

2024. Július 05. 07:58, péntek | Belföld

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 05. 07:57, péntek | Belföld

MÁV: 30 százalékkal több baleset történt idén a vasúti átjárókban

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában

2024. Július 04. 08:00, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban -