Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Január 26. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A XXI. század iskolája és óvodája Csornán

A XXI. század iskolája és óvodája Csornán

Csorna Város Önkormányzatának beruházásában uniós forrás segítségével
befejeződött a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola és a Szent
István téri óvoda felújítása, mely alkalomból projektzáró rendezvény
megtartásá

 

„XXI. század óvodája és iskolája”

Csorna Város Önkormányzatának beruházásában uniós forrás segítségével befejeződött a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola és a Szent István téri óvoda felújítása, mely alkalomból projektzáró rendezvény megtartására került sor 2011.01.25.-én.

 A „XXI. század óvodája és iskolája” c. pályázati projekt keretében megújult az „A” épület külső homlokzata, valamint a „B” és „C” épületben komplett külső-belső, teljeskörű akadálymentesítéssel egybekötött felújítás valósult meg, magába foglalva a tornaterem korszerűsítését is. Az iskolaorvosi teendők ellátására orvosi szoba, valamint egy olvasóterem kapott helyet a „B” épület új tetőterében. Megújult továbbá az informatikai rendszer és az idegen nyelvi oktatás modern infrastruktúrája létesült.

Az iskolához tartozó udvarok fejlesztésével az alsó tagozatnál mozgásfejlesztő játszóelemekkel felszerelt udvar készült a kisiskolásoknak, a felső tagozatosoknál pedig sportudvar létesült. Az épületegyütteshez 37 db parkoló került kialakításra, közülük 1 db gépkocsi-várakozóhelyet jelöltek ki mozgáskorlátozottak részére.

A Szent István téri Bóbita Óvodában tornaszoba, egy új csoportszoba és az EU-szabványnak megfelelő udvari játékokkal felszerelt, balesetmentes óvodai játszóudvar került kialakításra. Energiatakarékossági szempontból megtörtént a nyílászárók cseréje és a vizesblokkok felújítása. Az óvodai tálaló konyhát a HACCP követelményeinek megfelelően felújították és korszerű berendezésekkel szerelték fel. Az óvodafejlesztéshez jelentős eszközbeszerzés kapcsolódott, a gyerekek mozgásigényének kielégítésére speciális képességfejlesztő játékok kerültek beszerzésre.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott nyertes kivitelező 422.690.426 Ft Áfa  vállalási díjon végezte el a beruházást, így a projekt összesen bruttó 573.993.471 forintból valósult meg, az önkormányzat a 90 %-os támogatás intenzitás mellett 88 millió Ft pályázati önrészt és többletönerőt vállalt.

- A projekt költségvetés a legnagyobb hányadát az építés és az eszközbeszerzés költségei képviselik, legkevesebbet a projekt előkészítésére fordítottunk, - mondta Dr Turi György polgármester a rendezvényen - amely annak köszönhető, hogy nem sikerdíjas külsős pályázatíró cég készítette el a pályázatot, hanem a hivatal munkatársai az intézmény vezetésével együttműködve. Az infrastrukturális és eszközfejlesztési programon túl szakmai fejlesztés is megvalósult a TÁMOP 3.1.4. pályázat által.

-  A további célokra tekintve mindenképpen el szeretném mondani, hogy Csorna Város Önkormányzata továbbra is kiemelt feladatának tekinti a pályázati források megszerzését, ugyanis van még néhány középületünk, intézményünk, amelyek szintén rászorulnak e téren a gondoskodásra- mondta köszöntője végén a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.