Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 26. 15:15, kedd | PR
Forrás: Infogyőr

ÁÁÁ! Ott egy egér!

ÁÁÁ! Ott egy egér!

Ne ijedjünk meg, most nem arról az egérről lesz szó, amitől a lányok sikítva menekülnek.

Mai témánk a számítógépes egér, melynek használatával tudjuk a számítógép perifériáján, kijelzőjén a kurzort pozícionálni. A hagyományos egér egy görgővel rendelkezik, illetve két gombbal. Ez a számítógép egyik beviteli eszköze a billentyűzet mellett.

A számítástechnikai elemet 1970-ben szabadalmaztatta a feltalálója, Douglas Engelbart. Na, azért azt tisztázzuk, hogy ez megjelenésében nem a mai kivitelhez hasonlított. De szerencsére ez a technikai eszköz is tovább fejlődött, és napjainkban egész komoly technikájú darabokig jutottunk el.

Kialakításuk, működésük

Működését tekintve megkülönböztetünk görgős, mechanikus, hanyattegér, infra- vagy optikai lézertechnikával működőt. A működési elvüket egy sima felhasználónak nem kell firtatni. Neki egy döntést kell meghozni, vezetékes legyen az egér vagy vezeték nélküli.
A vezetékes egerek rövid kábellel az USB porton keresztül csatlakoznak a számítógéphez. A vezeték nélküli kialakítások pedig Bluetooth technológia használatával működnek együtt az eszközzel.

Vezetékes egerek

Nagyon egyszerű darabok, egy doboz ciginél olcsóbban kaphatóak. Ha általános felhasználásra keresünk, nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk.

Vezeték nélküli egerek

Egy árkategóriával feljebb lépünk, de azért ne ijedjünk meg, a lazac ára kilogrammonként még jóval egy vezeték nélküli egér ára felett mozog. Kényelmesebb megoldás mindenből a vezeték nélküli kivitelt használni, ez alól az egerek sem kivételek. Kisfiúk és nagyfiúk, de minden autóimádó is elsőre beleszerethet az Omega Car OM-300 dizájnjába. A gyors működésű autónak álcázott egér a munkaasztalok dísze lesz.

Előnyei

A legtöbbünk az asztali gépek használatáról már áttért a laptopokra. Ezek beépített egérpótló rendszerrel rendelkeznek, melyet „touch pad”-nak neveztek el. Lényegében egy érintőfelületen mozgatva az ujjunkat tudjuk az egeret mozgatni, és beépített gombokkal rendelkezik, melyekkel a kattintásokat megejthetjük.
Nagyon specifikus gépek rendelkeznek csak görgővel, így a weboldalak aljára lapozni olyan gyorsan ezzel a technikával nem tudunk, mint az egérrel.
A touchpad az egér működését ellátja, de a számítógépen dolgozóknak továbbra is sokkal ideálisabb egeret használni. Ezzel munkavégzésüket gyorsítani tudják, és igazából sokáig a gépen dolgozva kényelmesebb is.
Az egér mellett az egér pad használata továbbra is javasolt, mivel ezzel az egér pontos működését tudjuk elősegíteni. A pad teszi lehetővé, hogy kurzorunk pozícióján csak millimétereket legyünk képesek változtatni.

A DVDolcson.eu online áruházában bőséges egér választék áll rendelkezésre, az egér kiválasztása után pedig megkereshetjük a stílusban hozzá passzoló egérpadot is. Nézz szét náluk, minőségi termékeik megfizethető áron elérhetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?