Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Adatvédelem a koronavírus idején

Adatvédelem a koronavírus idején

A koronavírus és a biztonság kapcsán mindenkinek a testi egészség megóvása az első gondolata, azonban könnyedén még nehezebb helyzetbe kerülhetnek azon cégek, akik nem óvják megfelelő intézkedésekkel fontos adataikat.

Több hír érkezett az utóbbi hetekben, hogy kihasználva az otthoni munkavégzés által védtelenebb hálózatokat, hackerek törték fel gépeiket, ellopva ezzel értékes vállalati információkat, jelszavakat.

Mivel nem mindenhol vált az elmúlt évek során a cégkúltúra részévé a home office, a tapasztalatlanság, valamint a helyzet megkívánta gyors intézkedéseknek köszönhetően könnyedén kialakulhattak biztonsági rések a folyamat során.

„A koronavírus miatt egyre több időt töltünk a digitális térben, online tartjuk megbeszéléseinket és intézzük céges- valamint magán ügyeinket. Ez sajnos számos lehetőséget biztosít a kiberbűnözőknek, hogy különböző zsarolóvírusokkal hozzáférjenek adatainkhoz. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a cégek figyelmet fordítsanak informatikai biztonságukra, adataik védelmére, hogy amikor újra visszatérünk a hétköznapi üzletmenetbe, ne nehezítse meg ez is a dolgunkat. Büszke vagyok arra, hogy számos vállalatnak segítettünk már abban, hogy megoldják kollégáik biztonságos otthoni munkavégzését, világvezető gyártóink (Cisco, F5) megoldásainak köszönhetően” - mondta Szabados Attila, az ALEF Distribution HU Kft. ügyvezető igazgatója

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.