Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2016. December 07. 07:46, szerda | Sport
Forrás: mti

Adócsalás miatt nyomozás indult a Real Madrid sztárja ellen

Adócsalás miatt nyomozás indult a Real Madrid sztárja ellen

Adócsalás miatt nyomoz a spanyol rendőrség Luka Modric, a horvát labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és a Real Madrid játékosa után - közölte az El Mundo című spanyol lap.

A gyanú szerint Modric a feleségével, Vanjával Luxemburgban alapított céget, hogy elkerülje az adózást Spanyolországban. A horvát játékos a reklámszerződésekből befolyó bevételeit ide irányította át. Míg Luxemburgban a jövedelemadó 1 százalék, addig Spanyolországban a bevételei után 30 százalékot kellett volna adóznia a futballistának.

Az adóhivatal még januárban rendelt el vizsgálatot a Real Madrid horvát játékosa ellen, mert gyanús volt számukra Modric 2012-től 2014-ig leadott adóbevallása, amelyben nem szerepeltek a reklámszerződésekből befolyt összegek.

A spanyol lap szerint Modric a céget a luxemburgi Atoz Tax Advisers adótanácsadó vállalat javaslatára hozta létre, amelyben felesége "A kategóriás" menedzser. A családi vállalkozásban egyébként Modric az egyetlen részvényes. A cég 3,6 millió eurós tőkével indult, ugyanakkor 2014-re ez az összeg elérte a 6 millió eurót. A vállalkozásnak később a Real Madrid is évente 1,5 millió eurót utalt át.

Luka Modric kedden nem volt elérhető az újságírók számára, klubja szóvivője pedig nem akart nyilatkozni az ügyben.

A brit EIC médiakonzorcium szerint a horvát futballistának Nagy-Britanniában is problémái akadtak az adófizetéssel: 2015 szeptemberében 500 ezer euró adóhátralék befizetésére kötelezték a hatóságok, arra az időszakra, amikor a londoni Tottenham játékosa volt (2009 és 2010 között).

Az El Mundo oknyomozó riportja szerint adócsalás miatt a királyi gárda játékosai, Cristiano Ronaldo és Fabio Coentrao, valamint korábbi vezetőedzője, José Mourinho ellen is nyomoz a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 15:57, péntek | Sport

Korda Racing: előbb teszt, majd jöhet Greinbach bevétele

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a mezőny ismét Ausztriába teszi át a székhelyét, hiszen Greinbachban száguldanak a bajnoki pontokért a versenyzők.

2022. Augusztus 18. 14:23, csütörtök | Sport

A második hazai pályán

A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán legrangosabbnak számító versenyhétvégéjén,

2022. Augusztus 18. 06:00, csütörtök | Sport

Milák Kristóf nagy meglepetésekkel készül

Nem tartott nagy ünneplést utolsó úszását követően, jövőre pedig meglepetésekkel készül Milák Kristóf, aki kedden fejezte be a szereplését a római kontinensviadalon, három arannyal és két ezüsttel.

2022. Augusztus 12. 17:39, péntek | Sport

Az unokáimnak is mesélni fogom!

Kategóriagyőzelmet szerzett a Dominik GT - Bencs Gábor ralipáros a ZEG Rally Show-n!