Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 04. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Bágyogszovátért Egyesület

Adománygyűjtés a bágyogszováti régi iskola felújításáért

Adománygyűjtés a bágyogszováti régi iskola felújításáért

Az önkormányzat az épületet átadta használatra a civil közösségeknek.

Kedves Bágyogszovátiak!

Kedves Bágyogszovátról elszármazottak!

Kedves Bágyogszováttal szimpatizálók!

Hosszú évek küzdelme után megkezdődött községünkben a régi iskola felújítása, melynek már látható jelei vannak. Az év elején megtörtént az épület falátvágásos szigetelése, most pedig bágyogszováti szakemberek keze nyomán, teljesen új tető díszíti egykori iskolánkat.

Azt, hogy idáig eljuthattunk, „A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap” pályázatán elnyert pénznek és egy községünkből származó és településünkhöz most is sok szállal kötődő házaspár nagylelkű adományának köszönhetjük.

Az önkormányzat által civil szervezeteknek átadott épületet szeretnénk teljes egészében felújítani, a múlt emblematikus épületét megőrizni és közösségi célokra használni.

Szeretnénk, ha a felújítás költségeihez minél többen hozzájárulnának!

A bágyogszovátiak és községünkből elszármazottak már sokszor tanújelét adták önzetlenségüknek, amikor jó cél érdekében kellett adakozni. Amennyiben csak az elmúlt hatvan év néhány példáját vesszük sorba, megemlíthetjük a kultúrház, az ifjúság számára készült helyiség, a sportöltöző felépítését, a két templom, az artézi kút felújítását, a falumúzeum létrehozását.

Miért ne adakoznánk arra az épületre, mely évtizedeken keresztül szolgálta a közjót, generációk tanultak termeiben, szerezték meg azokat az alapokat, melyeket későbbi életükben hasznosíthattak. Nagy tudású, kiváló pedagógusok dolgoztak az intézményben, tehetséges gyermekek szárnyait bontogatva. Nagyon sokan közülük elismert szaktekintélyek lettek különböző területeken.

Azok, akik itt tanultak, nyilván érzelmileg is kötődnek ehhez az öreg épülethez, akik már nem, azok szülei, nagyszülei koptatták az iskola padjait.

A felújítást bárki, bármekkora összeg felajánlásával támogathatja. Lehetőség van arra is, hogy egy-egy nyílászáró jelképes megvásárlásával, a saját vagy családja nevének a nyílászárón való feltüntetésével tegye emlékezetessé az adakozást.

Összefogásunk támogatására, közadakozásra hívunk mindenkit, akinek fontos, hogy életünk e fontos építménye ismét egykori fényében csillogjon, a ma generációi ismét használhassák a több, mint 100 éves épületet!

Pénzadományokat a következő módon lehet eljuttatni:

  1. Bágyogszovátért Egyesület számlaszámára átutalni, közlemény rovatba; „adomány az iskola felújítására” . Számlaszámunk: 59600059-10004658

  2. Készpénz adományt is elfogadunk, ebben az esetben hívja a 30/6334713-as telefonszámot, megbeszéljük az átadás módját.

Támogathatja azzal is céljaink megvalósítását, ha személyi jövedelemadója 1%-át szervezetünknek, a Bágyogszovátért Egyesületnek ajánlja fel! Adószámunk: 18151101-1-08

Amennyiben a felújítással kapcsolatos bővebb információt szeretne kapni, hívja a 30/633 4713-as telefonszámot!

Közös összefogással nagy dolgot vihetünk végbe, ennek részese lenni örök élmény lehet!

Segítségét előre is nagy tisztelettel megköszönjük!

Bágyogszovát, 2021. május 1.

Bágyogszovátért Egyesület elnöksége nevében:

Torma Józsefegyesületi elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.