Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 01. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Rábaközi Szuperinfó

Advent: várakozás

Advent: várakozás

Vajon hány olvasó ismer magára? Egy tanulságos cikk a heti Szuperinfóból.

Már nem is tudom, mióta készítünk Adventi-Karácsonyi mellékletet itt a Szuperinfóban, talán 8-10 éve. Az első heti melléklet összeállításánál minden évben “ránkcsodálkoznak” a partnereink: mi? karácsony? hol van az még? Vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, vagyis 4 hét múlva karácsony.

Az első melléklet készítésekor még én sem vagyok kész az ünnepre, még a “tagadás fázisa” van, mégnem szeretném, hogy karácsony legyen. Csak az előttem álló feladatokat látom, az egyre gyűlő papír cetliket, amiken az elintézendő dolgok vannak.

Az első gyertya meggyújtása nekem még nem hozza el karácsony hangulatát. Volt rá példa, hogy az első gyertyáról le is maradtunk.De ahogy készítjük a következő heti számokat, ahogy előkerül az ajtódísz, a kis karácsonyi figurák, a kinti fényfüzér, ahogy megjelennek a város ünnepi fényei, én is ráhangolódom az ünnepre.

Minden évben elhatározom, hogy most mindenre lesz időm, hogy mindent időben elkezdek, hogy nem fogok őrült ajándékvadászatba kezdeni. És sosem sikerül betartani. Ezért most új elhatározást teszek: az idén nem vállalom túl magam, nem lesz 4 fogásos karácsonyi vacsora, nem lesz 5 féle sütemény, és még az is lehet, hogy nem lesz minden ablakom makulátlanul tiszta. Mert ezt kizárólag én várom el magamtól, én teszem magasra a mércét, az én agyamban születik meg, hogy ennek így kell lennie.

Most másképp lesz! Tuti!Az ünnep így is meg fog érkezni... Az ünnep nem attól lesz szebb vagy fényesebb, ha szétszakadunk, ha anyagilag “belerokkanunk”!
Hasonló “megvilágosodást” kívánok Önöknek is!

Tárkányi Máriaszerkesztő

Címkék: advent, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.