Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Augusztus 09. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Egy új kutatás szerint az intelligencia szintjét nagyban befolyásolja, hogy hogyan kapcsolódik az agy baloldali prefrontális kérege az agy más részeivel. A kutatók szerint a kapcsolódás mikéntje megjósolhatja az egyéni intelligencia szintet - írja a HealthDay.

A kutatók azalatt tették felfedezésüket, mikor azt vizsgálták, hogyan működik az agy pihenés, illetve különböző mentális odafigyelést igénylő feladatok elvégzése közben.

Megállapították, hogy az intelligencia szint azon múlhat, hogy az említett prefrontális rész mennyire jó kapcsolatban van az agy többi részével. A kutatók szerint ez a prefrontális terület pedig azért olyan fontos, mert tulajdonképpen ez az agyi aktivitás központja, kicsit olyan szerepet tölt be, mint a karmester egy zenekarban, vagyis utasításokat ad.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 07:00, péntek | Életmód

Péntektől figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

2022. Augusztus 08. 14:04, hétfő | Életmód

Új agykérgi érési folyamatot fedeztek fel az ELKH kutatói

Az alvási orsók, vagyis az alvás során észlelhető rövid, gyors ritmusú agyműködési szakaszok vándorlásának nyomon követésével egy új agykérgi érési folyamatot fedeztek fel az ELTE kutatói,

2022. Augusztus 05. 09:09, péntek | Életmód

Egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság

A klímaváltozás hatására egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság, ha nem mérsékeljük a globális kibocsátásokat.

2022. Augusztus 05. 07:00, péntek | Életmód

Nyáron kevesebbet tévéznek az emberek, a legnépszerűbbek a sorozatok és a filmek

Nyáron kevesebbet, napi 1-3 órát tévéznek az emberek, a legnépszerűbb műsortípusok a sorozatok és filmek, ezeket követik a természetfilmek és a dokumentumfilmek a Direct One elemzése szerint.