Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 29. 01:01, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Agyonlőttek négy rendőrt a gízai piramisoktól nem messze

Agyonlőttek négy rendőrt a gízai piramisoktól nem messze

Ismeretlen fegyveresek golyózáport zúdítottak szombaton egy rendőröket szállító járműre Egyiptomban, a gízai piramisoktól nem messze; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

A belügyminisztériumi jelentés szerint a motorkerékpáron érkezett álarcos elkövetők a világhírű szakkarai nekropolisz mellett elvezető főúton, az Ahmad Zuveil hídon támadtak a rendőrökre. A terroristáknak sikerült elmenekülniük, az áldozataiktól zsákmányolt M4 típusú gépkarabélyokkal együtt.

A gízai piramisokhoz vezető, termőföldekkel és pálmaligetekkel szegélyezett főút mentén több üdülőközpont is található, amelyek közkedvelt alternatívát nyújtanak a zsúfolt fővárosból elvágyóknak. Ugyancsak itt áll a lépcsős piramis néven ismert világhírű Dzsószer-piramis.

A környéket lezárták; a biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak az elkövetők után.

A támadást egyelőre egyik milícia sem vállalta magára.
Ugyancsak szombaton egy katonai helikopter lezuhant az egyik kairói előváros közelében, a fővárostól nyugatra fekvő Október 6. nevű régióban. A felderítést végző helikopter utasai megsebesültek, a műszaki hiba okozta balesetnek halálos áldozatai nincsenek - jelentette Mohamed Szamír katonai szóvivő.

Címkék: agyonlőttek, gíza, piramis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez