Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 23. 11:09, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Ajánlat Győr-Moson-Sopron megyének

Ajánlat Győr-Moson-Sopron megyének

Kiút a zsákutcából, avagy a bizalom visszaszerzése és a fenntartható harmonikus fejlődés.

Programismertető körútján Fertőszentmiklósra érkezett tegnap a Magyar Szocialista Párt megyei szervezete. "Ajánlat Győr-Moson-Sopron megyének" címmel készítette el megyei programját a párt, amit megyei körúton mutatnak be.

Beke Károly alelnök azt a mai magyar helyzetet mutatta be, amelyben a szocialisták elkészítették programjukat. Az alelnök lesújtó képet festett az ország állapotásól. Soha nem látott méreteket ölt a kivándorlás, már többen hagyták el az országot az elmúlt 3 évben, mint 1956 után. Miközben óriási méretűre duzzadt a szegénység, az éhezés, aközben a FIDESZ benfenntesei földmutyival és trafikmutyivak tömködik tele egymás zsebeit. Gyárak, üzemek zárnak be, mint például a kapuvári húsgyár, végveszélybe került a mosonmagyaróvári tejüzem. Míg az előző kormányt folyamatosan falurombolással, a vidék tönkretételével vádolták a csökkenő gyereklétszám miatt szükséges iskola összevonások miatt, most 5 hónappal az iskolák államosítása után bezárják a peresztegi és az egyházasfalui iskolákat. A magyar kormány bár közpénzből önmagát fényezi, láthatóan rosszul teljesít. Vissza kell fordulnunk a FIDESZ zsákutcájából, és meg kell teremteni a nyugodt, biztonságos élet feltételeit.

Széplaki Tamás elnök ismertette a megyei program részleteit. Elmondta, hogy az MSZP Nyugat-Magyarország Program részeként készült el a megyének szóló ajánlat, amit lebontottak térségekre is, elkészült például az "Ajánlat a Rábaköznek és a Hanságnak" programrész is. Az elkészült programot megküldték a demokratikus ellenzéki pártoknak, szakmai és civil szervezeteknek, a megyejárás célja pedig az, hogy helyben is megismertessék és megbeszéljék az emberekkel. A program pillérei a gazdaság, az emberi erőforrások (oktatás, egészségügyi és szociális ellátások), a közlekedés, a turizmus, az agrárium, az energia, a természetvédelem és a térségi együttműködések.

Címkék: Fertőszentmiklós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?