Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2013. Október 11. 09:18, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Akár jól is sikerülhetett volna

Akár jól is sikerülhetett volna

Budapest Rallye 2013. beszámoló. Forgács László- Szabó Krisztián BMW E36 325i. Országos Rallye2 bajnokság

A verseny előtti jóslatunk a nevezési listát nézegetve beigazolódott, hiszen a hétvége legnépszerűbb kategóriájában, a Rallye2-es bajnokság F2-es géposztályában 13 nagyon erős ellenfelet kaptak a fiaink. Nagy csodának számított volna a pontszerzés a kategória egyik leggyengébb autójával. A jó eredmény sajnos nem sokon múlott, hiszen a gyorsasági szakaszokon teljesített időeredmények alapján az F2-es géposztály 5. helyére kormányozták volna be a BMW-t, ám egy korán reggeli félreértésnek, és az azzal járó egy perces büntetésnek köszönhetően a kategória 8. helyén zárták a hétvégi versenyt.

„A péntek esti prológon azt hiszem sikerült látványosan autózni, külön dopping volt az a sok száz, vagy talán ezer néző, aki figyelemmel kísérte a Népligetben a villanyfényes prológot. Talán ezt a nézőcsalogató rendezvényt és az újra felfedezett két fantasztikus pilisi pályát tudom felhozni pozitívumként, ami a verseny megrendezését illeti, a pontatlan menetlevelek és itinerek sajnos utaltak arra, hogy az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a verseny egyáltalán megszervezésre került. Mindent összevetve kicsit el vagyunk keseredve, nem csak az eredmény miatt, hanem mert az autó is eléggé megsínylette a hétvégi futamot, az utolsó gyorsaságira mindkét hátsó teleszkóp kiszakadt a helyéről, illetve a motorból is elkezdett ömleni a kékes füst, ami nem túl sok jót jelent!”- mondja kicsit szomorúan Krisztián

A bajnokság záró futamát, a Mecsek Rallye-t egyelőre úgy tűnik, hogy kihagyjuk. Ennek okai elsősorban az, hogy nagyon át kell utaznunk az országot többször is (egyszer a pályabejárás, egyszer pedig a verseny miatt), másrészt az 5 gyorsasági szakasz 5 különböző pályán zajlana, amit nem tartunk túl versenyző-, pénztárca- és nézőbarát ötletnek.

Köszönjük együttműködő partnereink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 07:13, szerda | Sport

Marco Rossi: Köszönöm, Magyarország!

Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében.

2023. Október 03. 15:34, kedd | Sport

Magyar labdarúgó-válogatott - Nagy Zsolt is a keretben

Hosszú sérülését követően újra bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia futballistája.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Sport

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.