Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 14. 11:07, szerda | Belföld
Forrás: ujasz.hu

Akasztófát állított a Jobbik, Bencéért Kaposvár főterén

Akasztófát állított a Jobbik, Bencéért Kaposvár főterén

Halálbüntetésért tüntettek.

A halálbüntetés visszaállítását követelte egy százötven fős csoport Kaposvárott, Szita Bence meggyilkolása okán. Az indulatos felszólalások ellenére a Jobbik által szervezett tüntetés nem torkollott botrányba.
Úgy százötvenen gyűltek össze a Jobbik felhívására a kaposvári Kossuth téren, hogy a 11 évesen meggyilkolt felsőmocsoládi Szita Bence tragédiája kapcsán demonstráljanak a halálbüntetés visszaállítása mellett. A tüntetők a Hősök templomától vonultak végig a Fő utcán a székesegyházig, ahol egy akasztófa szomszédságában Murányi Levente, a párt alelnöke, Apáti István országgyűlési képviselő, Ander Balázs, a megyei közgyűlés jobbikos tagja beszélt az egybegyűltekhez.
Úgy negyed órával a fáklyás felvonulásként meghirdetett demonstráció hivatalos kezdete előtt nagyjából ugyanannyi sajtós várakozott a Hősök templománál, mint majdani tüntető. Féltucatnyi szkinhed Szálasít, és Hitlert hasonlította össze, úgy húszan a betiltott Magyar Gárda egyenruhájára erősen hajazó kompléban feszítettek, s bősz Adjon az Istennel! köszöntötték az újonnan érkezőket. Bő negyed óra késéssel aztán erős rendőri biztosítással megindult a nagyjából 130 fős menet, akiket a szemerkélő esőben egy a nyakában Gyerekgyilkos feliratú táblával feldíszített, a templom oldalába felállított akasztófán himbálózó bábu, tucatnyi szimpatizáns és a városházi harangjáték Örömódája fogadott a főtéren.
B. József lehet az elkövető
Időközben az is kiderült, hogy B. József, az egyik hajléktalan, akit Szita Bence kegyetlen meggyilkolásával gyanúsítanak, tekintélyes bűnlajstrommal rendelkezik: többször volt büntetve testi sértés miatt, kétszer erőszakos közösülésért, kétszer ittas vezetés, kétszer kényszerítés miatt, de ült a rácsok mögött közokirat-hamisításért, lopásokért, zsarolásért, hamis vád miatt. K. József vallomása szerint B. József gyilkolta meg Szita Bencét, és megásatta K.-val a kisfiú sírját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.