Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 11. 08:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Akció indul a véradói hajlandóság fokozásáért

Akció indul a véradói hajlandóság fokozásáért

A véradói hajlandóság fokozásáért és a rendszeres véradók elkötelezettségének erősítéséért Együtt az egészségért! címmel hirdetnek akciót a betegek világnapján, február 11-én

- közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a kezdeményezés az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ), a Magyar Diagnosztikum Gyártók és Forgalmazók Tudományos, Ismeretterjesztő és Érdekvédelmi Egyesülete (HIVDA), az Orvostechnikai Szövetség és az OVSZ együttműködésében valósul meg.

Mint írták, az orvostechnikai szektor kiemelten fontosnak tartja a folyamatos és zavartalan kórházi ellátást, és ezt a véradók támogatása és a véradás népszerűsítése útján is segíteni kívánja. A világnapon minden véradót az akcióban részt vevő szervezetek által felajánlott kézfertőtlenítővel ajándékoznak meg.

Emellett azoknak a többszörös véradóknak, akik február 11-én tízedik, huszadik vagy harmincadik alkalommal adnak vért, Covid-19 ellenanyag (IgG) tesztelési lehetőséget is biztosítanak - tudatták a közleményben.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu oldalakon lehet tájékozódni.

Címkék: váradó, véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére