Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2021. Január 13. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Madártani Egyesület Kisalföldi Csoport

Aktív ragadozómadár-védelem a Hanságban

Aktív ragadozómadár-védelem a Hanságban

Ragadozómadarak fészkeit keresik az önkéntesek.

A ragadozómadarak és a sok szempontból hasonló életmódot folytató fekete gólya védelme egész évben feladatot ad a madarászoknak.- tette közzé Facebook oldalán a MAgyar Madártani Egyesület Kisalföldi Csoportja. Az egyik legfontosabb időszak a tél. Ilyenkor, ugyan még sok faj nincs a költőterületen, de a lombja vesztett erdőkben ez az időszak a megfelelő a fészkek felderítésére. A nehezen megközelíthető, öregebb erdőkben jól elrejtik ezek a fajok a fészkeiket. Védelmük alapja ezeknek az ismerete, hiszen így van lehetőség felkeresni az illetékes erdőgazdálkodót, hogy abban az erdőrészletben az adott fajnak megfelelően történhessen a gazdálkodás menete. A terepi felméréseket a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósággal közösen végzik, segítve a természetvédelmi őrök munkáját.

A hatékonyság növelése érdekében láncba felállva több ember egyszerre fésül át egy-egy erdőtömböt. Sokszor terepakadályokon is át kell kelni, ami nehezíti a felmérést.
A Kisalföldi Csoport elsősorban ismeretlen fekete gólya, rétisas és uhu fészkek felderítését tűzte ki célul, de egyéb védett ragadozómadár fajok (héja, egerészölyv) fészkeit is bemérik GPS alkalmazások segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Július 01. 09:00, péntek | Helyi

Szakképzési lehetőségek a Rábaközben, a rábaközieknek

A Soproni Szakképzési Centrum kínálata Sopronban, Fertődön, Kapuváron és Csornán.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Jubileumi fotóvonat indul július 9-én

Örökítsük meg a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút megújult járműveit, egyedülálló környezetben!