Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2012. Április 18. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

A legtöbb ember alábecsüli az „egészségesnek” hirdetett gyümölcslevek, turmixok cukortartalmának mennyiségét – erre a következtetésre jutott a Glasgow Egyetem által végzett tanulmány.

A kutatás keretében kétezer embert kérdeztek meg arról, mennyire becsülik a különböző italok kalóriatartalmát és az azokban található cukormennyiséget. Bár a szénsavas üdítőitalokban található cukormennyiséget túlbecsülték a megkérdezettek, azonban a turmixokban és gyümölcslevekben találhatót meglehetősen alábecsülték - számol be a BBC.

A csapat italfogyasztási szokásaikról is kérdezte a résztvevőket. Meglepő, de arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbben naponta 450 kalóriát visznek be szervezetükbe italokkal, ami az irányadó napi beviteli érték mintegy negyedét kiteszi.

Érdemes tehát a napi kalóriamennyiségbe az üdítőitalokat is beleszámolni, illetve a bennük található cukor mennyiségére odafigyelni, mert bármennyire is egészségesebbek a gyümölcslevek és a turmixok a szénsavas üdítőitaloknál, mégis nagy mennyiségű cukor található bennük.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

2023. December 10. 07:54, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 10. 07:50, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: hetvenenezer milliárdos kérdés Ukrajna EU-csatlakozása

Ukrajna európai uniós csatlakozása egy \"hetvenezer milliárd forintos kérdés\", amelyről példátlan gyorsasággal és kellő tájékoztatás nélkül döntenének Brüsszelben