Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2020. Március 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Áldozatuk életével nem, csak a nyugdíjával törődtek

Áldozatuk életével nem, csak a nyugdíjával törődtek

Áldozatuk életével nem, csak a nyugdíjával törődött az a három ember, akiket emberöléssel gyanúsítottak a Pest megyei nyomozók.

Egy fővárosi szociális intézményből tolta ki kerekesszékestül későbbi áldozatát 2017. október 24-én kora délután az a páros, amelynek tagjai ezután egy belvárosi bankfiókban felvették az idős nyugdíját, majd kivitték őt egy szentmártonkátai lakásba.

Négy nappal később a mozgásában korlátozott, súlyos beteg férfi rosszul lett. Azt hitték meghalt, ezért fogták, kora reggel kitolták az erdőbe és sorsára hagyták. Az áldozat már élettelen testét néhány órával később találták meg – közölte a rendőrség.
Az ötlet, hogy a 69 éves, beteg ember pénzét megszerezzék a 39 éves B. Oszkár fejéből pattant ki, a megvalósítás első részét a 44 éves T. Imrénére, valamint H. Csabára bízta. Ők ketten hozták el az orvosi felügyelet alatt álló sértettet a szociális intézményből, majd kivitték a vidéki címre. Mindhárman tisztában voltak azzal, hogy tettükkel közvetlenül veszélyeztetik, kockáztatják az idős életét, de szemük előtt csak a megszerezhető nyugdíj lebegett. Áldozatuk végtisztességét úgy adták meg, hogy eltolták az útból és az erdőben hagyták.

A nyomozás segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult, majd 2019 őszén - a beszerzett bizonyítékok, vallomások, szakértői vélemények birtokában – módosították a cselekmény minősítését. A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított terheltek közül T. Imréné és B. Oszkár 2019 októbere óta van letartóztatásban. A jelenleg szintén fogvatartott H. Csaba ellen egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés le nem töltése miatt volt érvényben elfogatóparancs. Elfogták, azóta megkezdte jogerős büntetésének kitöltését a fővárosban.

A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény vizsgálatát befejezték, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 19:08, szerda | Belföld

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack,

2022. Május 18. 13:09, szerda | Belföld

Andrzej Duda: Brüsszel késlelteti a magyar helyreállítási alap eszközeinek folyósítását

Brüsszel késlelteti a magyar helyreállítási alap eszközeinek folyósítását, miközben Magyarország energiabiztonsága komoly beruházásokat igényel

2022. Május 18. 12:02, szerda | Belföld

A Balaton megóvásáért indult ökológiai és kulturális programsorozat

A Balaton megóvása érdekében ökológiai-kulturális programsorozat indult, amely a tervek szerint 2023 után is folytatódik.

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.