Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Február 19. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Csornai Rendőrkapitányság

Áldozatvédelmi nyílt napot rendez hétfőn a Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányság

Áldozatvédelmi nyílt napot rendez hétfőn a Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányság

Az Európai Áldozatvédő Fórum javaslata alapján február 22-e a bűncselekmények áldozatainak napja.

Az Európa Tanács 1990-ben ezen a napon tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ezen jeles nap alkalmából áldozatvédelmi nyílt napot szerveznek a Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányságon az alábbiak szerint:

2021. február 22-én 09:00 órától 12:00 óráig, illetve igény szerint 13:00 órától 15:30-óráig az Áldozatsegítő Központ koordinátora Kámán-Németh Martina Skype kapcsolaton keresztül áll az érdeklődők rendelkezésére, ahol a rendőrkapitányság áldozatvédelmi referense Skype kapcsolatot létesít a kiküldésre kerülő meghívóval az Áldozatsegítő Központ munkatársával. Az érdeklődőnek lehetősége van - akár név nélkül is - közvetlen beszélgetést folytatni a szakértővel, aki minden ügyfél számára részletes, személyre szabott tájékoztatást ad az Áldozatsegítő Központ munkatársa, ha pedig több ügyfél vár tájékoztatásra, akkor egy általános tájékoztatót ad az érdeklődők részére.

Kinek tud segíteni az Áldozatsegítő Szolgálat?

Elsősorban azoknak, akik Magyarországon akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Az Áldozatsegítő Szolgálat célja, hogy az elszenvedett bűncselekménnyel kapcsolatban felmerült érzelmi, lelki, anyagi és más problémák megoldásához segítséget nyújtson.

Hogyan tud segíteni az Áldozatsegítő Szolgálat?

A bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések áldozatai számára

- felvilágosítást ad jogaikról, lehetőségeikről

- érzelmi támogatást nyújt

- elősegíti érdekeik érvényesítését

- jogi segítséget nyújt, szükség esetén akár ügyvédet is biztosítva

- az elkövetéstől számított 8 naptári napon belül beadott kérelem alapján azonnali pénzügyi segélyt adhat, krízishelyzet fennállása esetén.

MILYEN GYAKORLATI SEGÍTSÉGET KAPHATNAK AZ ÁLDOZATOK?

Ha valaki áldozattá válik, számos olyan dolgot kénytelen intézni, ami nem mindennapos az ember életében, ezért kevésbé gyakorlott benne (pl. megtenni a feljelentést, eljárni a biztosítónál, pótolni ellopott okiratokat, stb.). Az Áldozatsegítő Szolgálat az áldozatok számára személyre szabott felvilágosítást nyújt alapvető jogaikról és az őket megillető ellátásokról. Szükség esetén más hatóságok nyomtatványainak kitöltésében és támogatások igénylésében is közreműködik, illetve segít felvenni a kapcsolatot olyan más szervekkel, önkormányzattal, akiktől további segítség kérhető vagy ahol a bűncselekmény miatt ügyintézés szükséges.

A támogatások térítés nélkül vehetők igénybe.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak 2021. február 22-én reggel 09:00 órától a Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!