Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 26. 09:50, péntek | Belföld
Forrás: mti

Álinfóval akarta bezsebelni a nyomravezetői díjat egy nő a Teréz körúti robbantóért

Álinfóval akarta bezsebelni a nyomravezetői díjat egy nő a Teréz körúti robbantóért

Üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy szentkirályi nő ellen, aki - a nyomravezetői díj megszerzése érdekében - valótlanul azt állította,

hogy információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a 35 éves nő 2016. szeptember 30-án e-mail-üzenetet küldött a Miniszterelnökség sajtóirodájának, azt állítva, hogy fontos információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban.

A nő az üzenetében - azzal az ígérettel, hogy felfedi a robbantó kilétét és indítékát - még aznap 11 órára találkozót kezdeményezett az egyik kecskeméti bevásárlóközpontban. Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy táskában 25 millió forint készpénzt hozzanak, és egy "szürke farmeres, fehér tornacipős lánynak" adják át.

A találkozón a - szürke farmerben és fehér tornacipőben megjelenő - vádlottat igazoltatták és a robbantás miatt folyó bűnügyben tanúként hallgatták ki. Kihallgatásán megállapították, hogy a robbantással kapcsolatban semmilyen érdemleges információja nincs, a célja kizárólag a nyomravezetői díj megszerzése volt.

A nő néhány nappal később fizetés nélkül távozott egy panzióból, és ezzel 355 800 forintnyi kárt okozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással, illetve a kísérletével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.