Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2016. Október 31. 21:23, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Allahu akbar-ozva rontott rá a német rendőrökre egy 53 éves nő

Allahu akbar-ozva rontott rá a német rendőrökre egy 53 éves nő

Németországban rendőrökre támadt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy feltételezett követője, a támadót őrizetbe vették, a rendőrök nem sebesültek meg - jelentette hétfőn hírportálján az N24 hírtelevízió.

Az egykori NDK-ban született, muzulmán vallású 53 éves nő vasárnap reggel az "Allahu akbar" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallatva, szőnyegvágó késsel rontott rá mühlheimi otthonában a rendőrökre, akiket azért riasztottak a helyszínre, mert az ötödik emeleti lakásból különböző berendezési tárgyakat, köztük lámpákat, könyveket dobált az utcára.

Nem engedte be a rendőröket, akik ezért betörték az ajtót és behatoltak a lakásba. Az elfátyolozott nő ekkor rontott rájuk. A rendőrök paprikaspray-vel válaszoltak a késes támadásra és kilátásba helyezték lőfegyverük használatát - tájékoztatott az esseni rendőrség szóvivője. Az intézkedés közben a támadó könnyebben megsebesült. Egy pszichiátriai intézetbe szállították.

A lakásban talált zászlók arra utalnak, hogy a támadó az IÁ követője. Ügyében a Hessen tartományi rendőrség államvédelmi osztálya kezdett nyomozást. Korábban is volt dolga a rendőrséggel "iszlamista motivációjú bűncselekmények" miatt, ezekről egyelőre nem ismertek részletek. Azt sem tudni, hogy miért dobált tárgyakat lakása ablakán keresztül az utcára.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:18, szombat | Külföld

Ukrajnai háború - Olaf Scholz: több évig tarthat még a háború

Több évig tarthat még Oroszország Ukrajna elleni háborúja Olaf Scholz német kancellár szerint.

2023. Március 31. 07:51, péntek | Külföld

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.

2023. Március 30. 07:10, csütörtök | Külföld

Donald Trump magasan vezet a lehetséges republikánus elnökjelöltek versenyében

Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve.

2023. Március 29. 13:11, szerda | Külföld

A finn házelnök köszönetet mondott országa NATO-csatlakozásának támogatásáért

Matti Vanhanen finn házelnök levélben mondott köszönetet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, amiért a magyar parlament támogatta országa NATO-csatlakozási kérelmét.