Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2023. Március 07. 13:50, kedd | Belföld
Forrás: mti

Államtitkár: Növelni kell a matematika, természettudomány, informatika területén tanulók számát

Államtitkár: Növelni kell a matematika, természettudomány, informatika területén tanulók számát

A kormány azt szeretné elérni, hogy 2030-ra minden második felsőoktatásban résztvevő hallgató a fenti területeken tanuljon - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) államtitkára

Hankó Balázs a Huawei "Women in Technology" országos pályaorientációs programjának záróeseményén rámutatott, hogy jelenleg minden negyedik hallgató tanul az mtmi területen.

Az államtitkár arra is kitért, hogy Magyarországon 11 "elit ligás egyetem" van. A cél, hogy világszinten a TOP 100-ban legyen legalább egy magyar egyetem, uniós szinten pedig három magyar felsőoktatási intézmény.

Gecse Mariann, a Huawei Technologies Hungary és Nyugat-Balkán kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója az MTI-nek elmondta, a mérnöki szakmák bemutatására szolgáló programjukkal a pályaválasztás előtt álló lányokat célozták meg. A tavaly októberben indult kezdeményezésben több mint 70, főként a középiskola 10. osztályába járó lány vett részt tanárával együtt. A program négy helyszínen, Budapesten, Győrben, Kecskeméten és Oroszlányban zajlott.

Címkék: egyetem, felsőoktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső.