Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 23. 09:44, péntek | Belföld
Forrás: mti

Állatkínzás miatt emeltek vádat anya és lánya ellen Békéscsabán

Állatkínzás miatt emeltek vádat anya és lánya ellen Békéscsabán

Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség két békéscsabai nő - anya és lánya - ellen, mert elhanyagolták kutyáikat, macskáikat - tudatta a Békés Megyei Főügyészség pénteki közleményében.

A vádirat szerint a 76 éves anyát a Békéscsabai Járásbíróság már 2015-ben eltiltotta az állattartástól, mert az idős nő és 54 éves lánya nem gondoskodott a békéscsabai lakótelepi lakásukban tartott macskákról, kutyákról, illetve a lakás tisztán tartásáról. Az egyik szomszéd birtokháborítási pert is indított, mire a vádlottak az általuk tartott két kutyát és 22 macskát átvitték két másik - lakatlan - lakótelepi lakásukba. Az állatokat azonban továbbra is elhanyagolták.

A rendőrök a két lakásban 2017-ben tartott házkutatáson lesoványodott, kiszáradt, beteg, szenvedő állatokat találtak, az egyik kismacska rövidesen el is pusztult, az ingatlanok koszosak, vizesek voltak, a padlót ürülék borította.

Mindezek alapján a Békéscsabai Járási Ügyészség a két nőt 25 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzással vádolja, és próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, pártfogó felügyelet elrendelését és a nyomozás során felmerült több mint 600 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezést indítványozza.

Az két nő büntetőpere a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.