Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2018. Július 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Állatokat ölt, hogy haragosát a tetemekkel háborgassa

Állatokat ölt, hogy haragosát a tetemekkel háborgassa

Többrendbeli állatkínzás, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy 22 éves pápai férfival szemben, aki azért,

hogy a haragosát bosszantsa, annak legelőjén részben már elpusztult, részben általa elpusztított állatok tetemeit helyezte el.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető régebb óta rossz viszonyban állt a lakóhelyének közelében lovardát üzemeltető sértettel, és hogy a férfinak kellemetlenséget okozzon, tavaly tél végén egy elpusztult eb nyakára drótot tekert, majd a tetemet a lovardához tartozó legelő végébe, jól látható helyre dobta. Ugyanebben az időszakban egy másik, ismeretlen okból elpusztult kutya tetemét is a legelő végében helyezte el.

A vádlott tavaly márciusban élve fogó csapdát helyezett ki az udvarukban, mellyel áprilisban két macskát, júliusban egy macskát, majd egy rókát, végül augusztus első napjaiban ismét egy rókát fogott.

Az elkövető mindegyik állatot légpuskával fejbe lőtte, majd az így elpusztult macskák tetemét madzaggal a sértett legelőjén lévő fákra akasztotta. Az elpusztult macskákat mindkét esetben a lovardába járó gyerekek vették észre, és figyelmeztették a sértettet.
Az elpusztított rókákat a vádlott – annak érdekében, hogy kutyatetemnek tűnjenek – megcsonkította, és zsákba helyezve a sértett legelője melletti fák alá tette. Az elpusztult állatokat ezekben az esetekben a sértett találta meg, aki azokat valóban kutyának vélte.

A vádlott a fentieken túl tavaly nyáron több alkalommal meggyújtotta az útmenti bokros növényzetet, melyről a tűz a sértett legelőjére is átterjedt. A szénának szánt füves terület leégése miatt cselekményével a sértettnek mintegy 25 ezer forintos kárt okozott.

Címkék: állat, pápa, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 09:47, kedd | Belföld

Többször is felhívta a győri rendőrkapitányságot, hogy bomba van az épületben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több alkalommal olyan bejelentést tett, hogy bomba van a rendőrségen.

2023. Május 29. 20:46, hétfő | Belföld

Zavargások Koszovóban - 20 magyar békefenntartó megsérült

A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja.

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

Kötélpályán hoztak fel egy szikláról lezuhant fiút a mélyből a tűzoltók Vértestolnánál

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből - mondta el a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szó