Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2012. Augusztus 11. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Alzheimert okozhat a popcorn

Alzheimert okozhat a popcorn

A mozikban árult popcornt gyakran éri az a kritika, hogy nem egészséges, mert túl sok kalóriát tartalmaz. Egy új kutatás azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak a derékméretnek tesz rosszat a kedvelt rágcsálnivaló - számol be a Fox News.

Egy új tanulmány ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy a popcorn egyik összetevője, a diacetil - amely vajas ízt és illatot kölcsönöz a rágcsálnivalónak - összefüggésbe hozható az Alzheimer kórral.

Robert Vince, a tanulmány szerzője szerint ennek oka, hogy a diacetil az agyban található béta-amiloid fehérje összemosódásához vezet, ami az Alzheimer-kór egyik legfontosabb előidézője.

Az összetevő képes átjutni az agy-vér határvonalon, ami egyébként megakadályozza, hogy a káros anyagok az agyba jussanak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 14:04, hétfő | Életmód

Új agykérgi érési folyamatot fedeztek fel az ELKH kutatói

Az alvási orsók, vagyis az alvás során észlelhető rövid, gyors ritmusú agyműködési szakaszok vándorlásának nyomon követésével egy új agykérgi érési folyamatot fedeztek fel az ELTE kutatói,

2022. Augusztus 05. 09:09, péntek | Életmód

Egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság

A klímaváltozás hatására egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság, ha nem mérsékeljük a globális kibocsátásokat.

2022. Augusztus 05. 07:00, péntek | Életmód

Nyáron kevesebbet tévéznek az emberek, a legnépszerűbbek a sorozatok és a filmek

Nyáron kevesebbet, napi 1-3 órát tévéznek az emberek, a legnépszerűbb műsortípusok a sorozatok és filmek, ezeket követik a természetfilmek és a dokumentumfilmek a Direct One elemzése szerint.

2022. Augusztus 04. 16:14, csütörtök | Életmód

Először alkottak tudósok szintetikus embriót

Először alkottak egérőssejtekből szintetikus embriót tudósok.